MGM'nin Ermeni sahibinden depremzedeye 1 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

MGMnin Ermeni sahibinden depremzedeye 1 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin en zengin ilk 20 adamı arasında bulunan, ünlü film şirketi Metro Goldwyn Mayer'in sahibi Ermeni asıllı ABD'li Kirk Kerkoryan, depremzedelere 1 milyon dolar bağışladı. Yardım çekinin 5 Ekim'de Kızılay'a iletildiği belirtildi.

ABD'nin en zengin ilk 20 adamı arasında yer alan, ‘kükreyen aslansembollü ünlü film şirketi ‘Metro Goldwyn Mayer’in sahibi Ermeni asıllı Amerikalı Kirk Kerkoryan, depremzedelere 1 milyon dolar bağışta bulundu. Ailesi yüzyıl başında Kahramanmaraş'tan ABD'ye göç eden Kerkoryan, bağış çekini Kızılay'a iletilmek üzere ABD Kızılhaç Başkanı Elizabeth Dole'a verdi. Yardım çeki 5 Ekim tarihinde Kızılay'a iletildi.

Depremzedelere yardım eli uzatmak amacıyla Fener Rum Patriği Bartholomeos ile birlikte Türkiye'deki 12 kilisenin liderlerinin biraraya geldiği Türkiye Kiliseleri Depremzedelere Yardım Teşebbüsü'nü kuran Türkiye Ermenileri Patriği 2'nci Mesrob, Kerkoryan'ın bağışı dışında yurtdışında 1 milyon dolar daha toplandığını açıkladı. Patrik, dünkü basın toplantısında ABD'ye yaptığı 12 günlük ziyaret sırasında, Kirk Kerkoryan'ın kurduğu Lincy Vakfı'nın Başkanı Diyarbakırlı Jim Alcıyan ile görüşerek yardım istediğini anlattı. Bu görüşmeden sonra MGM'nin sahibi Kerkoryan'ın, 1 milyon dolarlık yardım çekini Kızılhaç aracılığıyla Kızılay'a gönderdiğini belirtti. Patrik 2'nci Mesrob, ‘‘Bu benim için çok önemliydi. Çünkü bu yardım doğrudan depremzedelere gidecek. Kızılay her ne kadar eleştirilmişse de, ben bu kuruma güveniyorum’’ dedi. Patrik, bu bağışlarla İzmit'te 2 bin kişiye çadırkent kurulduğunu, Adapazarı ve Gölcük'te de kurulması için teşebbüsleri olduğunu belirtti.

KİLİSELER ONARILACAK

Yurtdışındaki kiliselerden binlerce koli içinde ihtiyaç maddesi de gönderildiğini belirten Patrik 2'nci Mesrob, insanlara yardıma öncelik verdiklerini söyledi. Onarım amacıyla yapılan bağışların da 600 bin doları bulduğunu belirten Patrik 2'nci Mesrob, bu bağışın ocakta Türkiye'ye getirileceğini ve kiliseler ile cemaat okullarının onarımında kullanılacağını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!