MGK'nın yeni üyelerine irtica brifingi

Güncelleme Tarihi:

MGKnın yeni üyelerine irtica brifingi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün İstanbul'da yapılacak MGK toplantısında, Anasol-D hükümetinin 4 üyesine irtica brifingi verecek. MGK Genel Sekreteri Orgeneral İlhan Kılıç, yapacağı sunuşta, bir numaralı tehlike ilan edilen irticanın önlenmesinde alınan mesafeyi özetleyecek ve Refahyol'u eleştirecek. Başbakan Mesut Yılmaz, İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, Dışişleri Bakanı İsmail Cem ve Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin'in katılacağı MGK toplantısında, 28 Şubat'ta alınan 18 madde tek tek sıralanacak ve eski hükümetin bu kararları hayata geçirmek için yaptığı çalışmalar değerlendirilecek. Kılıç, Refahyol'un gerekli yasal ve idari düzenlemeleri askıya aldığını belirterek, hükümetten beklentilerini ortaya koyacak. Kılıç, başta 8 yıllık kesintisiz eğitim olmak üzere, 28 Şubat kararlarının taviz verilmeden uygulanmasının rejim karşıtı gelişmelerin söndürülmesinin temelini oluşturacağını vurgulayacak.

Üst düzey bir askeri yetkili, MGK'nın bugünkü toplantısının asıl amacının bilgilendirme olduğunu belirterek, sonraki toplantılarda Anasol-D hükümetinin uygulamalarının masaya yatırılabileceğini kaydetti. Hükümetin 28 Şubat kararlarına karşı olumsuz bir tavrının gözlenmediğini belirten askeri yetkili, ‘‘Sanıyorum, Refahyol'un tahribatını bu hükümetle onarmaya başlayacağız'' dedi.

Toplantıda ayrıca, geçen MGK'da da gündeme gelen irticacı vakıfların yeniden değerlendirilmesi bekleniyor. Sürenin yeterli olması durumunda, Refah Partisi'nin yan kuruluşu gibi çalışan Milli Gençlik Vakfı olmak üzere aşırı dinci örgütlerin vakıf kimliği altında yaptıkları çalışmalar ve alınması gereken önlemler yeniden görüşülecek. Bir askeri yetkili, dinci vakıfların MGK tarafından endişe ile izlendiğini belirterek, Batı Çalışma Grubu'na ulaşan en son raporda, MGV'nin ‘Vakıf çalışmalarını askıya alın ve yarın seçim varmış gibi örgütlenin' talimatını vakfın tüm birimlerine gönderdiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!