MGK'dan ‘hidrojen enerjisi’ çıktı

Güncelleme Tarihi:

MGKdan ‘hidrojen enerjisi’ çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Enerji krizi, dünkü MGK'nın ağırlıkla değerlendirildiği konu oldu. Toplantıya katılan bilim adamları, hidrojen enerjisine geçilmezse 30 yıl içinde Türkiye'nin çökeceğini vurguladı.

Milli Güvenlik Kurulu'nun dünkü toplantısında, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu enerji darboğazı masaya yatırıldı.

KKTC PİLOT BÖLGE

Enerji krizinin görüşüldüğü bölüme Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer ile enerji konularında dünyaca ünlü iki Türk bilim adamı olan Prof. Nejat Veziroğlu ile Azerbaycan kökenli Prof. Dr. Beycan İbrahimoğlu da katılarak, kurul üyelerine bilgi verdiler.

Türk bilim adamları, Türkiye'nin enerji darboğazından kurtulması için vakit geçirilmeden ‘‘Hidrojen enerjisi’’ne geçmesini önerdiler. Konuyla ilgili yaptıkları araştırmaları detaylı şekilde anlatan bilim adamları, hidrojen enerjisinden yararlanılması konusunda KKTC'nin pilot bölge olarak seçilmesini önerdiler.

30 YIL SONRA ÇÖKÜŞ

Türkiye'nin ‘‘fosil yakıtlar’’ olarak adlandırılan petrol ve kömürle enerji sağlamaya devam etmesi durumunda 2030 yılında karanlığa gömülüp, Türk sanayisinin şalterlerini indermek zorunda kalacağı uyarısında bulunan bilim adamlarının sunuşu, kurul üyeleri tarafından da ilgiyle izlendi.

TEMİZ ENERJİ DAİRESİ

Bu sunuştan sonra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Enerji Bakanı Ersümer'e bakanlığının hidrojen enerjisiyle ilgili çalışmaları ne şekilde değerlendirdiğini sordu. Bakan Ersümer de, bu yönde çalışmalara başlandığını ve bakanlık bünyesinde ‘‘Temiz Enerji Dairesi’’nin kurulmasında son aşamaya gelindiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!