Mezuniyet töreninde müzikal sahnelediler

Güncelleme Tarihi:

Mezuniyet töreninde müzikal sahnelediler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

1999-2000 eğitim-öğretim yılı sona ererken, tatile hazırlanan öğrenciler düzenledikleri etkinliklerle kendilerinden sıkça söz ettiriyorlar. Bağcılar Nene Hatun İlköğretim Okulu öğrencileri de sergiledikleri 'İşte Bizim Dünyamız' adlı oyunla bu seneyi kapattılar. Haluk Işık'ın yazdığı müzikal, çocukların dünyasını yansıttığı için öğrenciler tarafından çok beğenildi. Çocukların sahnedeki performansları hem öğretmenlerini hem de velileri memnun etti. Okul Müdürü Melahat Yılmaz ‘‘Okulumuz hem maddi hem kültürel imkansızlıklar içinde. Fakat öğrencilerimizin bu tür faaliyetlerini destekliyoruz. Bu faaliyetler hem öğrencileri hem velileri mutlu ediyor’’ dedi.

Ayazağa Işık Lisesi 169 mezun verdi

1999-2000 öğretim yılında 946 öğrenciye eğitim veren Ayazağa Işık Lisesi bu yıl 169 mezun verdi. Fevziye Mektepleri Vakfı'na bağlı olan Işık okulları Nişantaşı, Ayazağa ve Erenköy kampüslerinde anaokulundan üniversiteye kadar her aşamada eğitim veriyor. Fevziye Mektepleri Vakfı 1885'te Selanik'te 50 öğrenci ve dört derslikle kurulmuş 1927 yılında İstanbul'a gelmişti.

Piyesi İngilizce oynadılar

Yeşilköy 2001 Koleji İlköğretim öğrencileri okulda kazandıkları becerilerini aileleri ve öğretmenlerine sergilediler. 2001 öğrencileri tiyatro ve folklor gösterileri ile izleyenlerin beğenisini kazandılar. Öğrencilerin İngilizce olarak oynadıkları Palyaço Prens adlı oyun özellikle çok beğenildi. Okul Müdürü Mevlüt Öztürk öğrencileri yaratıcılığı görselleştirebilecek ve sergileyebilecek düşünce becerisi kazandırarak yetiştirmek gerektiğini söyledi. Öztürk ‘‘Artık entellektüel ve sanatçı bir kuşak geliyor’’ dedi.

Sokak çocuklarına sağlık taraması

LACOSTE Saat ve Tem Hastanesi işbirliği ile ‘‘Küçük Yeşil Timsah İşbaşında Sağlıklı Bir Nesil İçin Elele’’ kampanyası kapsamında İstanbul'da Umut Çocukları Derneği (eski Sokak Çocukları Gönüllüleri Derneği) himayesindeki 63 çocuk genel sağlık taramasından geçirildi ve tetanoz aşısı oldu. Taramada çocukların yüzde 60'nın ayaklarında ileri derecede mantar ve vücutlarında enfeksiyon olduğu görüldü. Çocuklardan 5'inin uyuşturucu, 20'sinin uçucu madde bağımlısı olduğuve 4 çocuğun bağımlılıktan kurtulduğu tespit edildi. 14-15-16 Haziran'da yapılan kampanyada Yonca Lodi, Burak Aziz, Memoli'nin Rambosu Ferhat Yılmaz, Esin Moralıoğlu ve Şafak Karaman Umut Çocukları Derneği'nin Dolapdere'deki merkezinde çocuklarla buluştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!