Meyhaneler arası Neyhane

Güncelleme Tarihi:

Meyhaneler arası Neyhane
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Balıkpazarı Nevizade Sokak'taki Neyle Meyle'yi işleten Atilla Avcı ve Tamer Balaban'ın ikinci ‘‘Ney’’i, Neyhane açıldı. Özenli servisi, lezzetli mezeleri ve konservatuvar öğrencilerinin yaptığı fasılla Neyhane, meyhane müdavimleri için sıcak bir ortam sunuyor.

Beyoğlu tarzı meyhane kültüründen hoşlanıyorsanız, yeni bir kapınız daha var: Neyhane. Meşhur Erol Dernek Sokak'ta, yıllardır kapalı bulunan meşhur Yeni Melek Sineması'nın bitişiğinde açılan ve kendisi de meşhur olmaya aday görünen Neyhane, Atilla Avcı ve Tamer Balaban'ın ikinci ‘‘Ney’’i. Uzun süredir Balıkpazarı Nevizade Sokak'taki Neyle Meyle'yi işleten Avcı ve Balaban, Neyhane'nin atmosferi, yemekleri ve müziği konusunda oldukça titiz ve iddialılar.

Mezeleri özel ve güzel; klasik meyhane mezeleri beyaz peynir, acılı ezme, kavun, patlıcan soslu, haydari dışında, Neyhane'ye has mezelerden de tadabilirsiniz. Mesela topik, uskumru dolma, sıcak pastırmalı ve kaşar peynirli börekler, mantar graten, kaşar pane, kabakpane, kabak cips, salçalı işkembe. Ara sıcaklarda Arnavut ciğeri önerilir, Neyhane bunu oldukça başarılı bir şekilde lezzetlendiriyor. Ayrıca fincan böreği de yanında iyi gidiyor. Üstelik fiyatlar da makul düzeyde, mezeler 600 bin, ara sıcaklar 900 bin, ana yemekler ise 1.500.000-1.800.000 lira arasında.

Servise de özen gösteriyor Neyhane. Genç ve kibar garsonlar, sizi memnun etmek için ellerinden geleni yapıyor. Müzik ise konservatuvar öğrencileri tarafından gerçekleştiriliyor. Ses düzeni var ama insanı rahatsız edecek düzeyde değil. İşletmecileri Neyhane'de ‘‘gerçek’’ anlamda fasıl yapıldığını, repertuvarda fantezi ve arabesk parçalar bulunmadığını, bu anlamda İstanbul'da fasıl diye nitelendirilen grupların yaptığından farklı bir müzik dinleyebileceğinizi söylüyorlar.

Neyhane salaş Beyoğlu meyhaneleri gibi değil; görüntüsü ‘‘batılı’’ restoranlara benziyor ama sade bir üslupla dekore edilmiş. Samimi ve sıcak ortamında kendinizi hem ‘‘önemli’’ biri gibi, hem de evinizdeymişçesine rahat hissedebilirsiniz. Zaten Beyoğlu meyhanelerine sık sık takılıyorsanız, birkaç masada mutlaka tanıdıklarınıza rastlayacaksınız. Gazeteciler, sinemacılar, avukatlar...

Cadde üzerinde değil ama bulmak çok kolay: İstiklal Caddesi'nde Tünel'e doğru yürürken sol kolda kalan Hava Sokak'tan girin, ilk sağa dönün. Orası Erol Dernek Sokak. Biraz ileride solda Neyhane. Tel: (0212) 252 47 67

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!