Meydan okumaya tepki: Savcı gereğini yapsın

Güncelleme Tarihi:

Meydan okumaya tepki: Savcı gereğini yapsın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Eski RP'lilerin Fazilet Partisi'ne geçmesi, RP'ye muhalif partileri ‘Başsavcı gereğini yapmalı’ görüşünde buluşturdu.

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Karakoyunlu Hürriyet'e, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının gayet açık olduğunu vurguladı. Karakoyunlu, ‘‘Odak tanımını okuyan herkes bugünkü yeni oluşumun ona doğru gittiğini görecektir. RP'liler yeni bir partide odaklaşmaya başlamışlardır. Savcıların, bunun gereğini yapması gerekir’’ dedi.

DSP Grup Başkanvekili Ali Ilıksoy, FP'nin RP'nin devamı niteliği taşıdığını vurgulayarak, ‘‘Bu konuda son derece aceleci davrandılar. Umarım RP'de düştükleri hataya burada düşmezler’’ dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Kumbaracıbaşı da eski RP'lilerin topluca FP'ye katılmalarının ‘Bu partinin, RP’nin devamı olduğunun kanıtını oluşturduğunu' savundu. Kumbaracıbaşı, ‘‘Erbakan bir yanlış daha yaparak, arkadaşlarını yine kapanma tehlikesiyle karşı karşıya getiriyor. Belki de bunu bilerek yapıyor’’ dedi. Kumbaracıbaşı, ‘‘Cumhuriyet Başsavcısısı haklı olarak, devamı niteliğindeki oluşuma karşı dava açacağını belirtti. Fakat RP'liler bugüne kadar partinin her kapatılışında aynı yanlışta ısrar etmiş ve bir kapatmayı diğeri izlemiştir. Sayın Erbakan söz sahibi olduğu sürece de başka bir gelişme beklemek fazla iyimserlik olur’’ yorumunu yaptı. Kumbaracıbaşı, eski RP'deki genç ekibin bu yanlışları eleştirdiğini ancak yeterince cesur olmadıklarını savunarak, ‘‘Hepsi şaşkın.. Bir düğmeye basarız, yeni oluşum meydana çıkar diyorlardı. Anlaşılan basacakları düğmeyi bulamıyorlar’’ dedi.

DSP'li Devlet Bakanı Hikmet Sami Türk ise ‘‘Toplu geçiş oldu diye FP'ye dava açılması doğru değildir’’ dedi.

DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci de 160'ı bağımsız olan 550 üyelik bir parlamentonun rejimi kaldıramayacağına dikkat çekti. Ekinci, ‘‘RP'liler tabi ki partileşecekler. Başsavcı da o kadar iz sürmesin. O kadar iz sürerse demokrasi de parti de ortada kalmaz’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!