Mevlana törenlerinde domuz gribi önlemi

Güncelleme Tarihi:

Mevlana törenlerinde domuz gribi önlemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2009 17:14

Konya Pandemi Kurulu, 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Mevlana'nın 736. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri”ne ilişkin domuz gribine karşı özel tedbirler aldı.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, domuz gribi salgını nedeniyle Pandemi Kurulu'nun Mevlana'nın 736. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerine ilişkin bazı tedbirler aldığını söyledi.

Konaklama yerleri ve tören alanlarında hijyen kurallarına azami dikkat edilmesi, bu gibi yerlerde sıvı sabun kullanımının yaygınlaştırılması kararı alındığını belirten Doğan, şunları kaydetti:
“Tören alanlarının tören öncesi ve sonrası dezenfekte edilerek temizlenmesi, sık temas edilen noktalarda daha sık yüzey temizliği yapılması, tören ortamının sık sık havalandırılması, Mevlana Müzesi ziyaretlerinde, gelenlerin gruplar halinde değil, akışın hızlı sağlanması için şerit çekilerek, tek sıra halinde ziyaretlerin yapılması, belirli aralıklarla ortamın havalandırılması ve yüzey temizliğinin yapılması için ziyaretlere ara verilmesi kararlaştırılmıştır.”

KONYA'YA 65 BİN DOZ AŞI GELDİ

Doğan, Sağlık Bakanlığından 10 adet ventilatör cihazı gönderildiğini ifade ederek, Konya'ya bugüne kadar 65 bin doz aşı geldiğini ve 23 bin 368 dozun uygulandığını ifade etti.

Halen tüm sağlık ocaklarımızda aşılama çalışmalarının sürdüğünü anlatan Doğan, 4 Aralık itibariyle Konya'da H1N1 virüsüne bağlı olarak 24 ölüm gerçekleştiğini de hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!