Metro inşaatı çöktü

Güncelleme Tarihi:

Metro inşaatı çöktü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2010 11:00

KADIKÖY-Kartal-Pendik-Sabiha Gökçen metro inşaatının, Pendik Köprüsü yakınlarında göçük meydana geldi.

Haberin Devamı

E-5 TRAFİĞE KAPATILDI / WEB TV

GÖÇÜKTEN FOTOĞRAFLAR - FOTO GALERİ 

Edinilen bilgiye göre metro inşaatının D-100 Karayolu Pendik Köprüsü yakınlarında yolun altında meydana gelen göçük nedeniyle olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi. Tedbir amacıyla D-00 Karayolu'nun her iki yönü de trafiğe kapatıldı.

ÇİLE 8-9 SAAT SÜRECEK

Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin,  metro inşaatındaki göçükle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Yeni bir  tehlikeyle karşı karşıya kalınmaması için çalışmalar bitene kadar, gece  yarısından önce trafik normal seyrine dönmeyecek” dedi.

Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, metro inşaatındaki göçükle  ilgili olay yerinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından Şahin, basın mensuplarının çeşitli soruları  üzerine, şunları söyledi:

“Metronun 1. etap Kartal-Kaynarca hattına gelen çalışma, daha sonra  havalimanına gidecek önemli bir hattır. Buradaki zemin daha önceden dere vadisi  olan ve üzeri dolgu olarak kapatılmış bir zemin.Yaklaşık 20-25 metre derinlikte  metro çalışmaları devam ediyor. Ancak bu yüzeydeki dolgu alanının, galeri açımı  sırasında, aşağıya doğru kayması söz konusu. Asfalt yüzeyden yaklaşık 8 metre  aşağıda bir kayma meydana gelmiş. Çökme sırasında insan ve mal açısından bir  sıkıntı olmadı.”

Ağır tonajlı araçların yoldan geçmesi sebebiyle yeni bir tehlikeyle karşı  karşıya kalınmaması için yolun ihtiyatlı bir şekilde iki taraflı kapatıldığını  hatırlatan Şahin, by-pas hattı yapılarak yan yolların devreye sokulmaya  çalışıldığını anlattı.

Yaklaşık bir saate kadar yan yol çalışmalarının biteceğini ve akabinde  trafiğin akıcı hale döneceğini kaydeden Şahin, aksamanın çökme ile ilgili değil,  çökmenin meydana geldiği yerin öneminden kaynaklandığını ifade etti.

Çalışmaların akşam saatlerine kadar devam edeceğini, özeliklek kaymanın  meydana geldiği yerde betonlama çalışmasının devam edeceğini belirten Şahin,  “Yeni bir tehlikeyle karşı karşıya kalınmaması için çalışmalar bitene kadar,  gece yarısından önce trafik normal seyrine dönmeyecek” dedi.
      
BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan olayla ilgili yapılan açıklamada “İstanbul Metrosu Kartal- Kadıköy inşaatının D-100 karayolu Kaynarca - Pendik arasında, tünel kazı çalışmaları sırasında, kaya ortamda devam edilirken akıcı zeminle karşılaşılması sebebiyle tünel aynasında akma ve kısmi boşalma meydana geldi” denildi. Açıklamada şunlara da yer verildi:

“Bu durumun yüzeye sirayet etmemesi ve herhangi bir can ve mal kaybı olmaması için, tedbir  olarak trafik akışı iki yönde kapatılarak yan yollara verildi.

Yüzeyde, asfalt zeminde hiçbir bozulma veya çökme olmadı. Tünelde de can-mal kaybı veya yaralı söz konusu değil.

Tünel tavanından yukarıya doğru gerçekleşen boşalmanın durdurulması ve ilerlemenin önlenmesi için, beton basılması ve istenmeyen durumların oluşmaması için yol geçici olarak kapatıldı. Çalışmalar yerin 36 metre arasında devam ediyor.

Çalışmanın 8-9 saat süreceği tahmin ediliyor. Sağlamlaştırma işleminin  daha erken bitmesi için tüm çalışmalar hızla devam ediyor.
Tünelde çalışmalar sırasında herhangi bir istenmeyen durum ve çökmenin oluşmaması nedeniyle yol tedbir amaçlı kapatılmıştır. Yolda herhangi bir çökme söz konusu değildir.”

KADİR TOPBAŞ: YÜZEYDE BİR SIKINTI YOK

1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'un iade-i ziyaret sonrası  gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Pendik - Kaynarca istikametinde metro çalışmalarında bir çökme hissedildi. Çok yakın takip ediliyor. Henüz zeminde yüzeyde bir sıkıntı yok. Tedbiren gidiş geliş istikametinde yol kapatıldı trafiğe. Yeni aldığım bilgiye göre bir müddet sonra da açacaklar trafiğe. Takip ediliyor. Bir sıkıntı yok” dedi. Ölü yaralı olup olmadığı sorusuna Kadir Topbaş, “Yok şu anda bize ulaşan bir bilgi yok. Göçük anlamında değil zaten. Kayma olmuş bir miktar. Kaymanın farklı sıkıntılara doğru seyretmemesi için tabii ki gerekli tedbirler alınmak üzere hem trafik durduruldu titreşim olmasın diye bir yandan da basınç görmesin diye. Bir müddet sonra açılacak trafik” diye konuştu.

Haberin Devamı

ARABALI VAPUR SEFERLERİ DEVREYE SOKULDU

Haberin Devamı

Büyükşehirden yapılan açıklamada, “Vatandaşların Avrupa -Anadolu ve Anadolu-Avrupa yakası arasında trafik yoğunluğunu azatlamak için arabalı vapur seferleri arttırıldı. Sirkeci-Harem hattında bulunan 6 arabalı vapur seferlerinde tarifeli çalışma kaldırıldı. Vapurlar doldur-boşalt sistemi ile kesintisiz çalışacak. Vatandaşların arabalı vapurları tercih etmeleri önemli duyurulur” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!