Metreküp nedir? Metreküp ne demek?

Güncelleme Tarihi:

Metreküp nedir Metreküp ne demek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2020 16:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz, 20 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Tuna-1 kuyusundaki sondajında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda.' dedi. Bu gelişmenin ardından vatandaşlar metreküpün ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. Peki, metreküp ne demek? Metreküp nedir?

Haberin Devamı

Metreküp (sembolü: m³), SI'dan türetilen hacim birimidir. Bir kenar uzunluğu bir metre olan küpün hacmidir. Diğer adı, özellikle marangozlukta kullanılan metrik önekli ster idi. Diğer alternatif adı ise kilolitredir.

Maksimum yoğunluk (3,98 °C) ve standart atmosfer basıncı (101,325 kPa) altındaki sıcaklıkta bir metreküplük saf su, 1000 kg'lık kütleye sahiptir veya bir tondur. Suyun donma noktası olan 0 °C'de daha hafiftir ve 999,972 kilogram gelir.

Bazen, üstindis ve altindis karakterleri veya işaretleme kullanılamadığında cu m, m³, m^3 veya m**3 olarak kısaltılır (örn, Usenet haber gruplarında daktilo ile yazılan bazı belgeler ve mektuplarda).

Kargo taşımacılığındaki CBM kısaltması ve uluslararası ticaretteki MTQ (veya sayısal 49 kodu).

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!