'Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri' törenle sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri törenle sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2007 03:11

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsündeki törenin açılış konuşmasını yapan gazeteci Mehmet Güç, bu ödüllerin gündemde kalmasının önemli bir yanının, insan hakları, toplumsal olaylar, demokrasi gibi, 10 yıldır Türkiye'nin gündemini yansıtan konu ve haberlere verilmesi olduğunu söyledi.

Eski Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Nail Güreli de Metin Göktepe'nin ölümünü ve ardından yaşanan hukuk mücadelesini anlatarak, gazetecilerin ve TGC'nin bu olayın peşini bırakmayarak aydınlatılmasını sağladığını kaydetti.

11 yıl öncesinden bugüne kadar geçen sürede durumun pek değişmediğini ve üniversitelere, medyaya ve yargıya yönelik baskı ve saldırıların dolaylı ve üstü örtülü olarak sürdüğünü ifade eden Güreli, “Bu konuda Metinlere büyük görev düşüyor” dedi.

-2007 YILI ÖDÜLLERİ-

Törende, daha sonra Nazım Alpman, Esra Arsan, Celal Başlangıç, Oral Çalışlar, Murat Çelikkan, Tuğrul Eryılmaz, Nail Güreli, Ercan İpekçi, Mustafa Kara, Turgay Olcayto, Göksel Özköylü, Derya Sazak, Umur Talu ve Ferai Tınç'tan oluşan jüri tarafından belirlenen 2007 yılı “Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri” sahiplerine verildi.
Anadolu Ajansı Muhabiri Nail Kadırhan, “Diyarbakır'da bomba” adlı fotoğrafıyla “Fotoğraf Ödülü”nü aldı. Kadırhan'a ödülünü, TGC Genel Sekreteri Turgay Olcayto verdi.

Haber Ödülü”nü, Nokta Dergisinin 8 Mart 2007 tarihli sayısında yayınlanan ”İki tür gazeteci vardır: TSK Karşıtları, TSK Yandaşları!” başlıklı haberiyle Ahmet Şık aldı. Şık'a ödülünü, TGC Başkanı Orhan Erinç verdi.
“Görüntülü Haber” ödülünü, NTV Haber Müdürü Mete Çubukçu, 9 Ağustos 2006 tarihinde NTV'de yayımlanan “Ortadoğu'da Savaş” adlı haberiyle kazandı.

Ödülünü Nail Güreli'den alan Çubukçu, Metin Göktepe Gazetecilik Ödüllerinin, ”gazetecilik yapmaya yönelik çabalar olduğunu göstermesi” nedeniyle kendisi için önemli olduğunu vurgulayarak, bu ödülün, almak istediği ödüllerden biri olduğunu kaydetti.

“Yerel Gazetecilik Ödülü”nü, “Sarı, Kırmızı, Yeşil Resme Uzaklaştırma” başlıklı haberiyle Arif Arslan kazandı. Arslan'a ödülünü, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi verdi.
“Jüri Özel Ödülü”nü ise Belma Akçura, Milliyet Gazetesi'nin 18 Ocak 2007 tarihli sayısında yayımlanan MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş ile yaptığı röportajla, Diyarbakır Gün TV'den Adnan Bilen ise “Ölümün Adı: Esmer” adlı haberiyle kazandı. Akçura, ödülünü gazeteci Aydın Engin'den, Bilen de DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'den aldı.

Bilen, Türkiye'de muhalif olmanın riskleri olduğunu ve kendilerinin de muhalif oldukları için risk altında olduklarını söyledi.
Bu yılki “Jüri Onur Ödülü”, Agos Gazetesine verildi. Agos Gazetesi adına ödülü, eski İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Akın Birdal'dan alan Markar Eseyan, güvenli bir yerde çalışmadıklarını belirterek, “Bulunduğumuz zemin güvenli değil, ama onurlu. Orada durmaya devam edeceğiz, desteğinizle” diye konuştu.

Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe de ödül töreninin ardından yaptığı konuşmada, “Hepiniz Metin'siniz biliyorum. Çünkü Metin'i hiç unutturmadınız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!