Meteoroloji'den yağış uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojiden yağış uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2009 10:11

Meteoroloji, bazı bölgelerde beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı yetkilileri ve vatandaşları uyardı. Tüm Türkiye'de etkili olan yağışlı hava hayatı olumsuz etkiliyor.

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ 

TEKİRDAĞ'DA SEL / VİDEO

KİLYOS DERESİ TAŞTI / VİDEO

KİLYOS DERESİ TAŞTI / FOTO-GALERİ 

YAĞIŞ ANADOLU YAKASINI VURDU / VİDEO 

İŞTE DAKİKA DAKİKA HAVA DURUMU:  

18.00 

İstanbul'da metrekareye düşen yağış miktarları Kilyos'ta 125.6 kg, Şile'de 21 kg, Kartal'da 9 kg, Sarıyer'de 7 kg, Terkos'ta 6 kg oldu.

17.45

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) aşırı yağışla birlikte İstanbul genelinde 2 bin 220 araç gereç ve 6 bin 370 personelle su baskınlarına karşı alarma geçti.

17.35

İstanbul'da E-5 Karayolu Bostancı kesimi kontrollü olarak ulaşıma açıldı.  

17.20

Meteoroloji, Marmara ve Akdeniz bölgeleri başta olmak üzere, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, İç Ege'de gök gürültülü sağanak şeklinde görülmeye başlayan yağışlarda, ani sel, su baskını, yıldırım, toprak kayması ve ulaşımda aksamalar konusunda uyardı. 

Haberin Devamı

17.10  

Tekirdağ'ın Kumbağ Beldesi'nde aşırı yağışlar nedeniyle dereler taştı. Belde merkezi sular altında. Kumbağ'da bulunan çok sayıdaki tuğla fabrikasında mahsur kalan işçiler çatılara çıkarak kurtarılmayı bekliyor.

17.00

Sağanak yağmur nedeniyle Avşa’da 200 ev ve işyerine su bastığı belirlendi.

16.50

Saray'da şiddetli yağıştan dolayı, Galata Köprüsü de yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. 

16.43

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Galata Deresi taştı.

16.38 

İstanbul’da Kadıköy, Beykoz, Maltepe, Sarıyer ve Kilyos'ta şiddetli yağış var.

16.30

Meteoroloji vatandaşları sel, su baskını ve yıldırım olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı

16.22

İstanbul'un Tuzla ve Pendik ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. 

16.15

Bostancı'da E-5 üzerinde su çukurları oluştu

16.05

Yağmur bu sefer Kilyos'u fena vurdu. Derenin taşmasıyla çevre evlerdeki su baskınları artıyor.  

15.58

Yağış hem Anadolu hem Avrupa Yakası'nda devam ediyor

15.45

Yağış devam ediyor.

15.30

İSTANBUL'DA SU BASKINLARI BAŞLADI 

İstanbul Kadıköy, Maltepe ,Beykoz, Sarıyer ve Kilyos'ta şiddetli yağış var. Sarıyer'de başlayan şiddetli yağış Kilyos Deresi'ni taşırdı. Dere çevresindeki çok sayıda evi su bastı. Mahsur kalan vatandaşlar iş makineleriyle kurtarılırken vatandaşlar araçlarını kurtarmaya çalışıyor.Maltepe'den ise bir çok evin su baskınına uğradığı haberleri geliyor.

15.25

İstanbul'da önümüzdeki iki saat içinde  kuvvetli yağış bekleniyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan “meteorolojik  uyarı”ya göre, Anadolu yakasının güney kesimlerindeki Kadıköy, Maltepe ve Kartal  ilçeleri ile Avrupa yakasının kuzey kesimleri ile Boğaz'ın kuzey kesimlerinde  (Beykoz,Sarıyer ve Kilyos çevrelerinde) önümüzdeki iki saat süresince sağanak ve  gök gürültülü sağanak yağışın kuvvetli olması tahmin ediliyor. Vatandaşlardan ve yetkililerden sel, su baskını ve yıldırım gibi risklere  karşı gerekli tedbirlerin alınması istendi.

15.15

Anadolu Yakası Bostancı E-5'te yağış yüzünden trafik durdu

15.10

Meteoroloji uyardı: İstanbul'da yağış 2 saat içinde daha da kuvvetlenecek 

15.05

Kilyos'ta vatandaşları kurtarma çalışmaları sürüyor

15.00

Yağış etkisini sürdürüyor

14.55

Yağış etkisini sürdürüyor

Haberin Devamı

14.50

Felaketin yaşandığı İkitelli ve Halkalı'da etkili yağış başladı

14.45

İstanbul'da ve Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağışlı hava etkili olmaya devam ediyor. İstanbul'da trafik yoğunlaşmaya başladı.

14.40

DİDİM'DE DE ETKİLİ YAĞIŞ

Aydın'ın Didim ilçesinde etkili olan sağanak  ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. İlçede sabah saatlerinde başlayan ve öğleye kadar aralıksız devam eden  sağanak nedeniyle elektrikler kesildi. Özellikle Altınkum sahilinde oluşan su birikintisi nedeniyle esnaf ve  mahalle sakinleri ulaşımda zorlandı.

14.28

BİGA'DA YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ

Çanakkale’nin Biga İlçesi’nde sağanak yağış etkisini göstermeye başladı. İlçe merkezine 22 kilometre uzaklıktaki Kocagür Köyü’ne ulaşım kesildi. Köyde bulunan petrol istasyonu sular altında kaldı, 7 ton mazot yağmur sularına karıştı.

14.27

Kilyos Deresi taştı, çok sayıda evi su bastı. Vatandaşlar iş makineleriyle kurtarılıyor.

14.24

İstanbul'da yağış etkisini giderek artırıyor. Ankara'da da şiddetli yağış var

14.20

Yağış Anadolu Yakası'nda daha çok etkili oluyor

14.15

Kilyos Deresi taştı, çok sayıda evi su bastı

14.10

Anadolu Yakası'nda şiddetli yağış başladı.

14.05

Bostancı, Maltepe, Esentepe, Zincirlikuyu, Ataşehir'de yağış başladı

14.00

Anadolu Yakası'nda Bostancı ve çevresinde gök gürültüsü başladı.

13.56

BULUTLAR İSTANBUL'U SARDI

Kuzeyden gelen bulutlar İstanbul'u sardı. Atatürk Havalimanı'nın üstü açık

13.48

MARMARİS SELE TESLİM OLMADI

Muğla'nın Marmaris ilçesine, 59 yıldan bu yana Eylül ayında yağan miktardan çok daha fazla yağmur bir günde yağdı. Son 24 saat içinde Marmaris'te metrekareye 125.8 kilo yağmur düştü. Önceden alınan tedbirler sayesinde küçük çaplı bir kaç su baskını dışında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Yurdu etkisi altına alan yoğun yağmurdan Marmaris de etkilendi. Dün öğleden sonra başlayan yağmur, gece geç saatlerde etkisini artırdı. Cuma günü saat 06.00'dan bugün aynı saate kadar yapılan ölçümde, metrekareye 125.8 kilo yağmur düştü. Meteoroloji yetkilileri Marmaris'e bir gecede düşen yağış miktarının 59 yıldan bu yana Eylül ayında bir ayda yağan miktardan daha fazla olduğunu açıkladı. Marmaris ve genelinde, yağış öncesinde belediyenin rogar ve kanal boylarını temizleyip, gerekli tedbirleri alması nedeniyle bir kaç ev ve işyerinin bodrum katlarındaki su baskınları dışında, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

13.35

Anadolu ve Avrupa Yakası'nda hala yağış yok

13.32

İstanbul'da hala yağış yok

13.25

DATÇA'DA FIRTINA

Muğla'nın Datça ilçesinde etkili olan fırtına  nedeniyle 2 tekne battı, 2 tekne karaya oturdu, çok sayıda tekne ve liman da  zarar gördü.

Datça'da akşam saatlerinde başlayan ve gece etkisini  arttıran fırtına, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle 8 metre uzunluğundaki balıkçı teknesi ve 9 metre  uzunluğundaki yelkenli tekne battı. 2 yelkenli teknenin de karaya oturduğu fırtına, Datça Limanı'nda da  hasara yol açtı. Teknelerin yanaşması için kullanılan ahşap iskelelerin bazı  kısımlarının parçalanmış olduğu görüldü.

Fırtınada, yat limanında demirli bulunan yatlar da zor anlar yaşadı.  Sahipleri, yatlarının betona çarparak zarar görmemesi için sanayiden getirilen  eski otomobil lastikleri kullanıldı. Datça Limanı yetkilileri, fırtına nedeniyle limanda demirli bulunan çok  sayıda teknede hasar oluştuğunu kaydetti.

13.20

AVŞA' DA SEL  BASKINI

Balıkesir'in Marmara İlçesi'ne bağlı Avşa Beldesi'nde dün gece başlayan bu sabah etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Belediye hizmet binası dahil yüzlerce ev ve işyeri sular altında kaldı. Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, "Beldede zararımız çok büyük" dedi.

Marmara bölgesini etkisi altına alan sağanak yağış ve sel Balıkesir'in Marmara İlçesine bağlı tatil beldesi Avşa'da yaşamı olumsuz etkiledi. Dün akşam saatlerinde başlayan bu sabah saat 06.00'da sağanak şeklinde yağan yağmur Avşa'da Kaptan Sitesi, Köy içi, Pazar Alanı ile aralarında alışveriş merkezlerinin de bulunduğu çok sayıda işyeri ile evlerin birinci katını su bastı. Avşa'nın AKP'li Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, zararın büyük olduğunu belirtip bir süre önce 10 milyon TL'ye yaptırdıkları yolların da bozulduğunu belirti. Suların tahliyesi için araç ve gereçlerin yetersiz olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Çağlar, zarar tespit çalışması için suların çekilmesini beklediklerini bildirdi.

Balıkesir Meteoroloji yetkilileri ise Marmara ilçesi ve Avşa Beldesi'nde ölçüm istasyonlarının bulunmadığını belirtip, bu bölgede aşırı yağmur beklendiğini söyledi.

13.10

Ayazağa'da yağış devam ediyor

13.08

Maslak Ayazağa'da yağış başladı

13.05

Beklenen yağmur hala yağmadı, iki yakada da yağış yok

12.54

Yağmur Bahçelievler'de çiseledi, durdu

Haberin Devamı

12.49

- Hala yağış yok


12:45

- Anadolu Yakası'nda yağmur yok

- Bahçeşehir'de yağmur başladı

"Marmara ve Akdeniz bölgeleri başta olmak üzere, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı (Eskişehir, Ankara, Çankırı, Konya, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Karaman, Aksaray), İç Ege (Afyon, Uşak, Kütahya) ve Muğla ile sabahın ilk saatlerinde İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor."

Uyarıda, vatandaşların ve yetkililerin ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi.

Çarşamba sabahı İstanbul'da özellikle İkitelli civarını vuran şiddetli yağmur, kentte bugün henüz başlamadı. Ancak Atatürk Havalimanı'nın üzerine kara bulutlar kapladı.

Haberin Devamı

Tekirdağ ve Kırklareli'nin bazı ilçelerinde  önümüzdeki 2 saat boyunca kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik  uyarıda, Tekirdağ'ın Saray ve Çerkezköy ilçeleri ile Kırklareli Demirköy, Vize ve  Kıyıköy çevrelerinde önümüzdeki 2 saat sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın  kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi.

Vatandaşların ve ilgililerin sel, su baskını ve yıldırım olaylarına karşı  dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!