Meteoroloji'den kritik uyarı! İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojiden kritik uyarı İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 13:57

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yaptığı hava durumu tahminlerine göre ülkemiz genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Kırklareli, Afyonkarahisar, Kütahya, Konya'nın batı kesimleri, Van, Hakkari çevreleri ve İstanbul'un kuzeybatı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu nasıl olacak?

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen hava durumu raporlarına göre ülkemiz genelinde hava sıcaklıkları 1 ila 3 derece kadar artacak. Batı ve güneybatı'da batı ve doğudan olmak üzere hafif, yer yer sert rüzgarlar eseceği tahmin ediliyor. Ülke genelinde yağış beklenmiyor. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu nasıl olacak?

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 1 ila 3 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle Batı ve güneybatı, Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden kritik uyarı İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Haberin Devamı

Ankara: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı ilçeleri, akşam saatlerinde il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
İstanbul: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeybatı ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
Bursa: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 34
İzmir: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 35
Adana: Az bulutlu ve açık 30
Antalya: Az bulutlu ve açık 27
Konya: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 31
Samsun: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 26
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 26
Erzurum: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu 20
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 32

BAKMADAN GEÇME!