Meteoroloji - İstanbul'da hava durumu bugün nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

Meteoroloji -  İstanbulda hava durumu bugün nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 10:23

Meteorolojiden gelen son bilgiler doğrultusunda bu hafta İstanbul'da yağış beklenmiyor. Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesi yağışlı geçerken İstanbul'da bugün hava durumu nasıl olacak? Hava durumu ile ilgili son değerlendirmeler haberimizde.

Haberin Devamı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimi, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Bingöl, Muş, Batman, Mardin, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalarak, mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyıları, İç Anadolu'nun güneyi ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimi, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Bingöl, Muş, Batman, Mardin, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı yer yer çok bulutlu, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA Parçalı zamanla çok bulutlu 10
EDİRNE Parçalı bulutlu 14
ISTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 12
KIRKLARELI Parçalı bulutlu 13

EGE
Az bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin parçalı, ilk saatlerde yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR İlk saatlerde çok bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 7
IZMIR Az bulutlu 15
MANISA Az bulutlu 15
MUĞLA Az bulutlu 13

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ADANA Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 18
ANTALYA Parçalı bulutlu 20
HATAY Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 15
MERSİN Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde Anamur ve Silifke çevreleri, öğle saatlerinde ilk geneli sağanak yağışlı 18

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve karla karışık yağmur, ilk saatlerde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin güney kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu 7
CANKIRI Parçalı ve çok bulutlu 7
ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu 7
KONYA Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere, sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu, öğle saatlerinde yağmurlu 8

Haberin Devamı

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

BOLU Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, öğle saatlerinde karla karışık yağmurlu 6
DÜZCE Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 9
KASTAMONU Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, öğle saatlerinde karla karışık yağmurlu 7
ZONGULDAK Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 8

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışların, kıyı kesimlerde yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

AMASYA Çok bulutlu ve yağmurlu 8
ARTVİN Çok bulutlu, öğle saatlerinde kıyı kesimi yerel olarak kuvvetli olmak üzere yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 9
SAMSUN Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9
TRABZON Çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu 8

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere yağmur, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

ELAZIĞ Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 12
ERZURUM Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, akşam saatlerinden sonra kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 6
KARS Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. 7
VAN Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, akşam saatlerinden sonra kar yağışlı 7

Haberin Devamı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DIYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri yerel olarak kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı 14
GAZIANTEP Çok bulutlu ve yağmurlu 12
SIIRT Çok bulutlu ve yağmurlu 11
ŞANLIURFA Çok bulutlu ve yağmur ve sağanak yağışlı 17

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!