Hangi illere yağmur yağacak? | 11-12 Mayıs hava durumu tahminleri

Güncelleme Tarihi:

Hangi illere yağmur yağacak | 11-12 Mayıs hava durumu tahminleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2019 07:17

Meteoroloji'den yapılan değerlendirmelere göre, Marmara, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında sağanak yağış bekleniyor. Özellikle hafta sonunun gelmesi ile beraber, vatandaşlar da hangi illerde yağmur yağacağını merak etmeye başladı. Peki, hafta sonu hava nasıl olacak? İşte, 11-12 Mayıs hava durumu tahminleri.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Mayıs tarihli ve hafta sonu hava durumunu resmi sayfası üzerinden paylaştı. Günlük hava durumu raporuna göre, sıcaklığın mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Peki, hafta sonu hava nasıl olacak? Havalar ne zaman ısınacak? İşte, 11 Mayıs ve 12 Mayıs hava durumu verileri. 

Hangi illere yağmur yağacak | 11-12 Mayıs hava durumu tahminleri

4 İLE YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ, Malatya, Adıyaman ve Tunceli için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada,"Bölgemizde havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Elazığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman çevrelerinde lokal olarak aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.Hava sıcaklıklarında 1-3 derece artış beklenmektedir"denildi.

Haberin Devamı

Hangi illere yağmur yağacak | 11-12 Mayıs hava durumu tahminleri

Merkez, rüzgarın değişik yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceğini de bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Amasya, Van, Hakkari, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Doğu Torosların sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kıyı Ege’de öğle saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

HAVALAR NE ZAMAN ISINACAK?

Son günlerde serin günler yaşayan vatandaşlar, hafta sonu planları için hava durumunu inceliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 5 günlük tahminine göre, önümüzdeki iki gün yağmurlu geçecek. Pazar günü ise mevsim normallerinin üzerine çıkacak sıcaklığın İstanbul’da13-23 derece arasında seyretmesi bekleniyor.

 

BAKMADAN GEÇME!