Mesut Barzani Dengir Mir Mehmet Fırat'la görüştü

Güncelleme Tarihi:

Mesut Barzani Dengir Mir Mehmet Fıratla görüştü
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 21:40

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ı, Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul ettiği belirtildi. Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, tarafların görüşmede Türkiye'de meydana gelen gelişmeler ve Çözüm Süreci'ni ele aldığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Söz konusu açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani'nin, "Terör, savaş ve şiddet, eldeki fırsatların yok olup, yuvaların yıkılmasına yol açıyor. Sorunların daha da derinleşmemesi ve problemlerin artmaması için eskiden yaptığımız gibi barış süreci için elimizdeki imkanları yine seferber etmeye hazırız" dediği kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye'de yaşanan son gelişmeler ve olaylara ilişkin Barzani'ye bilgi veren Fırat'ın ise şu ifadelerine yer verildi: "Türkiye'deki bazı siyasi taraflar mantık ve akıl dışı hareket ediyor. Bu şekilde hareket edilmesi ülkeyi bir felakete doğru götüreceği gibi halklar arasında savaşın çıkmasını tetikleyecektir. Türkiye'deki Kürtler, meclis çatısı altında siyasal çalışmalarda bulunarak var olduklarını ispatlamaları lazım. Savaş, nefret ve kin gütmekle hiçbir sonuca varılmaz."

BAKMADAN GEÇME!