Messenger tacizcisine polis tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Messenger tacizcisine polis tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2007 15:53

BURSA’da, lise öğrencisi 18 yaşındaki M.C., internette chat programı olarak yaygın biçimde kullanılan ‘messenger'de (MSN) kendisiyle aynı yaştaki G.Ö.'nün şifresini iddiaya göre ele geçirdi. Bu şifreyi kullanarak G.Ö.'nün sisteme kayıtlı kız arkadaşlarını taciz ettiği öne sürülen M.C., takma kız ismi kullanıp sisteme dahil olan polis tarafından yakalandı.

Merkez Osmangazi İlçesi'ndeki Atatürk Lisesi son sınıf öğrencisi M.C., elektronik posta kutusuna gelen toplu mail adreslerinden G.Ö.'nün mail adresini elde etti. M.C. daha sonra G.Ö.'nün MSN şifresini kırıp, bu adrese kayıtlı tüm kızlara sözlü tacizde bulunmaya başladı. M.C. tarafından hem kendisinin hem de arkadaşlarının rahatsız edildiğini öne süren G.Ö., polise başvurdu.

Tacizci genci yakalamak için sanal ortamı kullanan polis, takma bir kız adıyla messenger'e girip, G.Ö.’nün arkadaşı davrandı, zanlı M.C. ile iletişim kurmayı başardı. Yaklaşık bir hafta M.C. ile messenger'den aralıklarla yazışan polis, dün akşam yüz yüze görüşme teklifini kabul etti.

M.C.'ye G.Ö.’nün Altıparmak Mahallesi’ndeki evinin adresini veren 3 polis, genç kızın evinde önlem aldı. M.C., bir süre sonra adı açıklanmayan arkadaşıyla birlikte verilen adrese geldi. M.C., apartmanın girişindeyken, 3'üncü katın balkonundaki G.Ö. de el sallayarak yukarı çağırdı.

Tek başına yukarı çıkan M.C., eve gelip G.Ö. ile salonda sohbet ederken, odada saklanan polisler ortaya çıktı. Gözalıtna alınan M.C. hakkında yasal işlem yapılarak adliyeye sevk edileceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!