Mersin'de fırtına yaşamı felç etti

Güncelleme Tarihi:

Mersinde fırtına yaşamı felç etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2006 14:17

MERSİN'in Anamur, Mut ve Bozyazı ilçelerinde, fırtına hayatı felç etti. Seralar yıkıldı, ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi. İlçelerde elektrikler de kesildi.

Mut'ta, dün sabahtan itibaren başlayan fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Çok sayıda elektrik direğinin yıkılmasına neden olan fırtına ilçe merkezindeki ağaçlara da zarar verdi. Mut Devlet Hastanesi bahçesindeki ağaçlardan biri de caddeye devrilerek, elektrik tellerini kopardı. Yaşanan hasar ve arızalar nedeniyle dün saat 13.30'dan beri ilçeye elektrik verilemezken, TEDAŞ ekipleri, arızaların giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Anamur ve Bozyazı ilçelerinde ise aşırı soğuk, suları dondururken tahmini hızı saatte yaklaşık 90 kilometreyi bulan fırtınanın çatılarını uçurduğu Anamur Fatih İlköğretim Okulu ve Anamur İlköğretim Okulu onarılıyor. Fırtına sera alanlarında da hasara yol açtı, seralar yıkıldı.

Öte yandan, Meteoroloji yetkilileri, fırtına ve don nedeni ile çiftçileri uyardı. Yetkililer hava sıcaklığının gün içerisinde 15 ile 17 derece arasında, gece 0 ile 6 derece arasında olmasının beklendiğini belirterek, dona karşı gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!