Mersin'de fırında skandal görüntüler... Tepki yağdı!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2021 17:12

Mersin'de ekmek fırınında, bir çalışanın fırına sürülmek üzere hazırlanan ekmek hamurunun içerisine dondurma, cips, kek gibi malzemeler koyduğu görüntüler, sosyal medyada tepki çekti. Bu kişinin ekmek hamuruna ilave ettiği dondurma çubuğunu yalayarak, hijyen kurallarını hiçe saydığı anları paylaşan bir kullanıcı, "Ekmek üretimini oyuncağa çevirdiler" ifadelerini kullandı. Öte yandan fırının faaliyeti de geçici olarak durduruldu.

Haberin Devamı

Mersin'de bir fırında ekmek yapan kişi, hamurun içerisine dondurma, cips, kek gibi malzemeler koyarak videolar çekip, sosyal medyada paylaşmaya başladı. Bir kişi, fırında pişirilmesi için tepsiye dizilen ekmek hamurundan birinin arasını açıp dondurma koydu. Ardından fırından çıkardığı ekmeğin ortasını açıp aldığı dondurma çubuğunu yaladığı anlar da görüntülere yansıdı. Tepki çeken görüntüleri, çok sayıda kullanıcı kendi hesabından paylaştı.

'OYUNCAĞA ÇEVİRDİLER'

Bir kullanıcı, "Ekmek üretimini oyuncağa çevirip kamu sağlığını tehdit eden bu şahsa dur der misiniz? Bu kişi TikTok üzerinden benzer videolar çekerek halk sağlığını riske atmaktadır. Söz konusu işletmenin tespiti için Mersin Tarım Orman İl Müdürlüğü'nü göreve çağırıyoruz. Şahsa ait TikTok hesabında bu videodaki gıda güvenliği skandalının bir kez değil sürekli tekrarlandığı görülüyor. Şahıs yüz binlerce kişiye ulaşan videolarda pişmemiş ekmeklere hijyen kurallarına aykırı şekilde çeşitli ürünleri ilave ediyor" ifadelerine yer verildi.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından inceleme başlatıldığı kaydedildi.

EKMEK KAZANLARI MÜHÜRLENDİ

Haberin Devamı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, polis ve zabıta ekiplerinin de desteğiyle, Kırklarsırtı Mahallesi 2620 Sokak'taki ekmek fırınına, sosyal medyadan hijyen kurallarının ihlal edildiği görüntülerinin paylaşılması üzerine operasyon düzenlendi.

Mersinde fırında skandal görüntüler... Tepki yağdı
Mersin'in Tarsus ilçesinde ekmek fırınında bir çalışanın fırına sürülmek üzere hazırlanan ekmek hamurunun içerisine dondurma, cips, kek gibi malzemeler koyduğu görünteler üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, Kırklarsırtı Mahallesi'ndeki işletmeye gitti.
Mersinde fırında skandal görüntüler... Tepki yağdı

Fırındaki iki hamur kazanı ekipler tarafından mühürlendi. İşletmeye hijyen kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle 18 bin lira para cezası, 30 gün üretimi durdurma cezası uygulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!