Mersin Limanı'nda sorunlar bitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Mersin Limanında sorunlar bitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2007 15:34

BAŞBAKANLIK Özelleştirme İdaresi tarafından, 755 milyon dolar bedelle PSA- Akfen Ortak Girişim Grubu'na (OGG) devredilen Mersin Limanı'nda yaşanan sorunlar bitmiyor. Gemi trafiği, yükleme ve boşaltma işlemlerindeki aksaklıklar, firma sahiplerini isyan ettiriyor.

Haberin Devamı

Mersin Limanı'nın 12 Mayıs'ta işletici firmaya devredilmesinden bu yana geçen sürede yükleme- boşaltma işlemleri beklenildiği gibi verimli bir şekilde yapılamayınca, limandaki işler kilitlenme noktasına geldi. Yaşanan sorunlar yüzünden, ithalat ve ihracat da sekteye uğradı. Sorunların giderilmesine yönelik Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un talimatıyla Vali Yardımcısı İbrahim Şeker'in başkanlığında oluşturulan kriz masasının önceki gün yapılan 3 saatlik toplantı sonunda alınan önlemler hayata geçirilmeye başlandı

Limandaki aksaklıklardan biri de bu sabah İskender Albert Butros Nakliyat Şirketi ile liman işletici firması arasında yaşandı. İddiaya göre, firmanın 2 gündür açıkta bekleyen ‘Mehtap Bayraktar’ adlı gemisinin yapılan düzenlemeye göre, 11 numaralı rıhtıma yanaşması gerekirken, işletici firma yetkilileri rıhtımı bu akşam gelmesi beklenen bir başka gemiye tahsis etmek istedi. Bu duruma itiraz eden Butros firması yetkilileriyle, liman yetkilileri arasında tartışmalar yaşandı.

Haberin Devamı

Krize dönüşen sorunun çözümü için Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Atahan Çukurova, Liman Başkanı Cihan Çataltaş, Butros Nakliyat Şirketi sahibi Alek Butros ve Mitaş Gemi Acentalığı şirketi sahibi Michel Şaşati limana geldi. Yapılan uzun görüşmeler ve itirazlar sonunda, düzenlemenin yine eskisi gibi erken gelen gemilerin rıhtıma önce yanaştırılması konusunda anlaşma sağlanarak, kriz çözüldü. Ancak, nakliyat firması yetkilileri, sabaha karşı ortaya çıkan kriz nedeniyle limanda yaklaşık 8 saat süren bir iş kaybının söz konusu olduğunu belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!