Merkez üssü Adalar şiddet 2.9

Güncelleme Tarihi:

Merkez üssü Adalar şiddet 2.9
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

KOCAELİ ve Düzce depremleri-nin artçı sarsıntıları sürerken, dün geceyarısı saat 01.01'de merkez üssü İstanbul-Adalar'da 2.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden verilen bilgiye göre, önceki gün saat 13.47'de Sakarya-Hendek'te 3.0 ve 20.15'te Yalova-Çınarcık'ta 2.9 büyüklüğünde artçı sarsıntılar kaydedildi. Ayrıca dün sabaha karşı saat 05.54'te de Bolu-Kaynaşlı'da 3.4 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldiği bildirildi. Erzurum'da da, 3 Aralık'ta Şenkaya ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremden sonra artçılar devam ediyor. Kandilli Rasathane-si’nin verdiği bilgilere göre 9 günde bü-yüklükleri 2.8-3.9 olan 63 adet artçı deprem meydana geldi.

Güzeller yardım topladı

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki ‘‘Miss International’’ heyecanı, depremzedelere yardım seferberliğiyle ayrı bir özellik kazandı. Enternasyonel güzel seçilirken, Türkiye'yi temsil eden Merve Alman, Marmara depreminde evini, işini ve yakınlarını kaybedenler için Tokyo sokaklarında bağış topladı. Merve'nin kampanyasından etkilenen Filipinler güzeli Geogina Anne de la

Paz Sandico da kampanyaya destek verdi ve yoldan geçen Japonlardan yardım istedi.

AP/Koji Sasahara

Tabip Odası: Hızlı bir afet planı gerekli

İSTANBUL Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Kürşat Yıldız, İstanbul'da olası bir deprem sonrası sağlık hizmetlerinin büyük önem kazanacağını belirterek, ‘‘Türkiye İstanbulluların yaşamlarına ve geleceklerine önem veriyorsa, sağlık hizmetlerinin ve sağlık kuruluşlarının güçlendirilmesine önem vermek zorundadır’’ dedi.

Yıldız, odanın Cağaloğlu'ndaki merkezinde yaptığı basın toplantısında, İstanbul depremi olasılığının yeterince ciddiye alınmadığını söyledi. Birçok kamu hastanesi binasının sorunlarının hastane yöneticilerinin sırtına bırakıldığını öne süren Yıldız, özel hastanelerin de bir depreme karşı ne kadar hazırlıklı olduklarının bilinmediğini söyledi.

NELER YAPMALI

İstanbul depremi için telaşa kapılmadan, ancak hızlı bir afet planlaması yapılmasının şart olduğunu vurgulayan Yıldız, İstanbul için gerekli buldukları önlemleri, şöyle sıraladı:

‘‘Ambulans ve ilkyardım hizmetleri tek bir merkezden yönetilmelidir. belediye ve Sağlık Bakanlığı'na ait acil hizmetler için tek bir telefon numarası artık belirlenmelidir. Afet sırasında yaygın olarak ilkyardım istasyonları kurulmalı, yerleri şimdiden belirlenmeli, İstanbul'un birçok yerinde tıbbi malzeme ve ilaç deposu oluşturulmalıdır. Çok sayıda yaralı için yatak kapasitesini artırmak üzere seyyar hastaneler yanında yurt, halı saha, okul, dinlenme tesisleri ve otellerin kapasiteleri plana dahil edilmelidir.’’ İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!