Mercedes çetesi

Güncelleme Tarihi:

Mercedes çetesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çaldıkları lüks Mercedesler'i parçalayıp satan bir şebekenin 2 üyesi yakalandı. Baskın yapılan depolarda 7'si parçalanmış 10 son model otomobile el konuldu.

İstanbul ve Bursa'dan çaldıkları son model Mercedes otomobilleri parçalayarak piyasaya sürdükleri öne sürülen 5 kişilik şebeke ortaya çıkarıldı. Ümraniye ve Maslak'taki iki depoya baskın düzenleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Masası Ekipleri, bir otoyu parçalamaya çalışan Tevfik Erdem ile Murat Erdem kardeşleri suçüstü yakaladı. İki depoda bulunan 7'si parçalanmış 10 Mercedes'e elkondu. Şebekenin satış yaptığı dükkanda ise çalıntı Mercedesler'e ait 2 bin 300 yedek parça ele geçirildi.

Hepsi amca çocuğu

Kaynaklarla kesildiği için eski hallerine döndürülmeleri mümkün olmayan süper lüks 7 otomobil, üç kamyona yüklenerek, Bakırköy İncirli'deki Yediemin Otoparkı'na getirildi. Sorguları süren Tevfik ile Murat Erdem, dün otoparkta otomobilleri nasıl parçaladıklarını anlattılar. Otomobillerin firari amcaoğulları Burhan, Mehmet ve Fikret Erdem kardeşler tarafından çalınarak kendilerine getirildiğini ileri süren Tevfik Erdem, ‘‘Ben tamirciyim. Sadece otomobilleri söküyorum. Çalıntı olduklarını bilmiyorum. Nasıl çalındığını ve parçaların kime satıldığını bilmiyorum’’ dedi.

Gurbetçinin kaderi

Bu arada, İncirli'deki otoparkta yapılan tatbikat sırasında ilginç bir olay yaşandı. Almanya'da işçi olarak çalışan ve 20 gün önce geldiği Kartal'daki akrabalarının evinin önünden otomobili kaybolan Nurgül Taşdemir, sanıkların tatbikatı sırasında, tesadüfen İncirli'deki otoparka geldi. Demir yığını içinde bulunan son model Mercedes'ine ait beyaz deri koltuğu tanıyan Taşdemir, hırsızlara lanet yağdırdı. Bursa'daki evinin önünden çalınan Mercedes'inin parçalarını tanıyan işadamı Mehmet Özdemir ise polislerin arasında bulunan sanıklara saldırmak istedi.

Sadece koltuklarını bulabildi

25 yıldır Almanya'da çalışan Nurgül Taşdemir, 20 gün önce tatil için İstanbul'a geldi. En ağır işlerde çalışarak aldığı 25 milyar lira değerindeki tek kapılı beyaz renkli SLK 200 spor Mercedes'i, Kartal'da akrabalarına misafirliğe gittiği bir gece kayboldu. Aramadık yer bırakmayan Taşdemir, lüks otomobilinin beyaz deri koltuklarını demir yığınları arasında görünce şok geçirdi (yanda). Taşdemir, binlerce yedek parçayı gözden geçirerek, otomobiline ait başka parçalar aradı. Otomobilini bulan Bursalı işadamı Mehmet Özdemir ise kaportanın içinin boşaltılmış olduğunu görünce şok geçirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!