Memur emeklisi zam farkları ne zaman hesaplara yatacak?

Güncelleme Tarihi:

Memur emeklisi zam farkları ne zaman hesaplara yatacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2020 16:06

Memur emeklileri, yüzde 4’ü toplusözleşmeden, yüzde 1.5’i de enflasyon farkı olmak üzere 2020’nin ocak ayında maaşlarını yüzde 5.5 zamlı alacak. Yeni yılda en düşük memur emekli aylığı 2.600 lira olacak. Gözler şimdi zam farklarının hesaplara yatacağı tarihte. Peki, Memur emeklisi zam farkları ne zaman yatacak?

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla, ilave artışla birlikte aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 3 bin 747 liradan 4 bin liraya çıktı. Şimdi ise zam farklarının ödenmesi bekleniyor. İşte, memur emeklisi zam farkları hakkında ayrıntılar...

ZAM FARKI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaş ve aylıklarını 15 Ocak'ta alacak. Öte yandan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları geçen yılın son 6 aylık enflasyonu oranında artacak. Bu oran yaklaşık yüzde 6,5'e karşılık geliyor.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLDU?

AA muhabirinin Hazine ve Maliye Bakanlığından edindiği bilgiye göre, kamu görevlileri ve emeklilere yapılan zamlar belli oldu.

Buna göre, bu yıl için kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan artışlar, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı ile belirlenmiş, ocak ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 4 oranında artış öngörülmüştü.

Haberin Devamı

Geçen yılın ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 6,50 seviyesinde gerçekleşti. Bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 1,49 artışla birlikte kamu görevlileri ve memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 5,49 artış yapıldı. Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 6,50 artış sağlandı.

Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 3 bin 747 liradan 4 bin liraya, en düşük memur emekli aylığı 2 bin 523 liradan 2 bin 661 liraya yükseldi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!