Melpomeni Batığı nedir? İşte tarihçesi

Güncelleme Tarihi:

Melpomeni Batığı nedir İşte tarihçesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2018 19:00

Melpomeni Batığı, Çanakkale'de dalış turizminin önemli eserleri arasında yer alıyor. 1904 yılında İngiltere'den Osmanlı Devleti'ne hediyeler götürmek üzere hareket eden Melpomeni isimli geminin Çanakkale açıklarında batmasının ardından gemi mürettabatının büyük bir kısmı hayatını kaybetmiştir. İşte, Melpomeni Batığı hakkında merak edilen bazı bilgiler

Haberin Devamı

1904 yılında Çanakkale Boğazı'nın geçerken sulara gömülen Yunan bandıralı "Melpomeni Batığı", içerisinde bulundurduğu hediyelerle paha biçilemiyor.

İngiliz yapımı bir buharlı gemi olan Melpomeni, paha biçilmez hediyelerle, kıymetli eşyayla yüklüydü. İstanbul'a doğru yola çıkan talihsiz gemi, Çanakkale Boğazı'ndan geçerken fırtınaya yakalanarak sulara gömülmüştü. Gemi mürettebatının büyük bir kısmı Babakale açıklarında batan gemiden değerli malzemeyi kurtarmaya çalışırken boğularak ölmüştü.

Tam bir asırdır, denizin 57 metre altında yatan "Melpomeni batığı" yıllar sonra, ilk kez tüm detaylarıyla görüntülendi. Dalgıç eğitmeni ve su altı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan'ın çektiği görüntüler tek başına bir belgesel olmaya yetecek kadar gizemli ve malzeme dolu. Görüntülerde, gemide birçok değerli eşyanın yanı sıra dönemin Osmanlı Padişahı'na hediye edilmek üzere İngiltere'den gönderilen 3 spor otomobil de bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!