Melih Fereli görevinden ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Melih Fereli görevinden ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Genel Müdürü Melih Fereli'nin kişisel nedenlerden ötürü 19 Ocak 2001 tarihinden itibaren görevinden ayrıldı. Fereli'nin yerine Prof. Ersin Onay atandı.

Fereli, sanatsal uğraşlarını klasik müzik dalında yoğunlaştırmıştı. 22 Ekim 1998 tarihinde Buckingham Sarayı'nda yapılan bir törende, Türk-İngiliz kültürel ilişkilerine hizmetlerinden ötürü 'Britanya İmparatorluğu Büyük Nişanı' bağlamında 'Subay' rütbesiyle onurlandırılmıştı. 2000 yılının Kasım ayında Washington'a davet edilen Fereli, Beyaz Saray'da yapılan Kültür ve Diplomasi Konferansı'na Türkiye'yi temsilen katılmıştı.

1 Mart 1993 tarihinden itibaren İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'ndaki görevini başarıyla sürdüren Fereli'nin yerine atanan Prof. Ersin Onay ise 1987 yılından bu yana Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanlığı'nın yanısıra, Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü Müdürü, Müzik Bölümü Başkanı ve Müzik Hazırlık Okulu Müdürü görevlerini de üstlendi. Prof. Ersin Onay, 1990 yılında Polonya Kültür ve Güzel Sanatlar Bakanlığı Kültür Nişanı ile onurlandırıldı.

Prof. Ersin Onay, 1989 yılından bu yana İKSV Uluslararası İstanbul Müzik Festivali Danışma Kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!