Melda'nın gözünü kim kaybetti?

Güncelleme Tarihi:

Meldanın gözünü kim kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

KARIN zarı iltihabı ve sepsis (mikropların kana geçip bütün organlarda iltihap yapması) nedeniyle Zeynep Kamil Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada sağ gözünü kaybeden dört yaşındaki Melda Akpınar'ın ailesi, Sağlık Bakanlığı aleyhine 15 milyar liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Yüksek Sağlık Şurası ise Melda'ya uygulanan tedavide hata bulunmadığı ve sağlık personelinin kusurlu olmadığı sonucuna vardı. Bunun üzerine Akpınar Ailesi de Danıştay'a başvurdu.

Baba Dinçel Akpınar, kızının alın bölgesinde bulunan damardan ilaç verilmeye başlayınca sorunun ortaya çıktığını öne sürerek, ‘‘Kısa zamanda sağ göz yok oldu. İhmal edildik’’ dedi. Hastanenin Çocuk Hastalıkları Klinik Şefi Dr. Savaş İnan ise Melda'ya yıllardır kullanılan ve bilinen ilaçların verildiğini söyledi.

Melda'nın hastaneye çok ağır durumdayken getirildiğini ve yaşamasının bile şans olduğunu belirten Dr. İnan, ‘‘Aileye açık davrandık ve durumunun çok ağır olduğunu hatta kaybedilebileceğini de söyledik. Yaklaşık iki hafta süren tedavi sırasında alın ve gözdeki enfeksiyon ortaya çıktı. Sepsise bağlı gözde mantar üredi. Sepsis çok ağır bir hastalıktır. Bağışıklık sistemi zayıflığına bağlı mantarlar fırsat buldu ve gözde üredi’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!