Mehmet Ümit Ergenoğlu kimdir, kaç yaşındaydı? Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu'nun biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Ümit Ergenoğlu kimdir, kaç yaşındaydı Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlunun biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2021 14:11

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu'ndan acı haber geldi. 3 aydır koronavirüs ile mücadele eden, Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu hayatını kaybetti. 2 çocuk babası Ergenoğlu alanında başarılı çalışmalarla tanınıyordu. İşte Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu'nun biyografisi...

Haberin Devamı

54 yaşında hayatını kaybeden Mehmet Ümit Ergenoğlu, cerrahi girişimleri yapan bir kalp ve damar cerrahisi uzmanıydı. Tıp eğitiminin büyük bir bölümünü doğduğu ülke, Amerika Birleşik Devlet’lerinde Baylor College of Medicine ile Cleveland Clinic Foundation‘da tamamladı.

Uzun sayılacak bir süreden sonra, Türkiye’ye dönerek Yeditepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünde öğretim üyesi olarak göreve başladı. 2012 yılında Yeditepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi’nde Doçent ünvanını aldıktan sonra, önce Medical Park Göztepe ve sonrasında da Kolan Grubu’na ait iki hastanede birden çalıştı. 2017 yılında, akademik bir ünvan olan Profesör’lük ünvanını aldı. 2020 yılında, hastane ve akademik çalışmalarına devam etmek için Biruni Üniversitesi Hastanesi ve Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesinde göreve başladı.

 

BAKMADAN GEÇME!