Mehmet Öz siyasete atılıyor

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Öz siyasete atılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2009 10:54

Türk kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, ABD’de üyesi olduğu Cumhuriyetçi Parti’den siyasete atılıyor. Baba Öz'e göre hedefi Beyaz Saray...

Haberin Devamı

Ünlü cerrahın babası Mustafa Öz “Oğluma Yunan ve Ermeni kökenliler bile destek veriyor” dedi

ABD’de yaşayan dünyaca ünlü Türk kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, gözünü New York valiliğine dikti. “Amerika’nın Doktoru” diye tanınan ve altı yıldır ülkenin en çok izlenen talk şov programı Oprah Winfrey Show’da izleyicilerin karşısına çıkan Öz’ün Kasım 2010’da yapılacak seçimlerde New York ya da New Jersey valiliği için aday olmak istediği öne sürüldü. Öz’ün Türkiye’de yaşayan babası Mustafa Öz, “Oğlum başarılı bir cerrah. Aynı başarıyı siyasette göstereceğine de inanıyorum. Üyesi olduğu Cumhuriyetçi Parti’de de çok seviliyor. Adaylığı mutlaka destek görecektir. ABD’de oğluma karşı çok büyük bir sevgi var. Yunan ve Ermeni kökenliler bile Mehmet’e destek veriyor. Ayrıca ABD siyasetinde her partiden çok iyi dostları var. ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Colin Powell, California Valisi Arnold Schawarzenegger dostlarından sadece birkaçı. Mehmet artık New York veya New Jersey valisi olmayı istiyor. Belki senatör de olabilir. Ancak valilik kararı şu anda ağır basıyor. Bu yolda çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Haberin Devamı

‘BAŞKAN ADAYI BİLE OLABİLİR’

Mustafa Öz, oğlunun New York Valisi olması durumunda çok iyi bir konuma geleceğini dile getirerek, “Oğlum belki de ileride ABD Başkan adayı olabilir, hatta Başkan bile seçilebilir. Bu da Türkiye için çok iyi olur” diye konuştu. Mehmet Öz ise adaylığına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Şu ana kadar sadece eski Kongre üyesi Rick Lazio, Cumhuriyetçi Parti’den New York valiliği için adaylığını açıkladı. Eğer Mehmet Öz de resmen adaylığını duyurursa kendi partisinden aday olabilmek için yarışacağı muhtemel rakipleri arasında eski New York Valisi Rudy Giuliani ve Erie Yerel İdaresi Yöneticisi Chris Collins de yer alacak. Demokratlar’dan ise şimdilik halihazırda bu görevi yürüten David Paterson ile New York Başsavcısı Andrew Cuomo valilik için aday olduklarını duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!