Mehmet Ağar yine sorgulanamayacak

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Ağar yine sorgulanamayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 09:47

1990’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlere ilişkin Ankara’da açılan davanın görülmesine bugün devam edilecek. Ocak ayında yapılan duruşmada mahkeme, dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’a bugün görülecek duruşmaya gelmesi için çağrı kağıdı göndermişti. Ancak Ağar, mahkemeye sağlık raporu sunarak, duruşmaya katılmayacağını bildirdi.

Haberin Devamı

1990’lı yıllarda işlenen 19 fail meçhul cinayetle ilgili aralarında dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, Korkut Eken, Ayhan Çarkın gibi isimlerinde aralarında bulunduğu 19 kişi hakkında Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

AĞAR HARİÇ HERKES SORGULANDI
Bütün sanıklar mahkeme heyeti huzurunda çapraz sorguları yapılırken, Ağar, bugüne kadar duruşmalara katılmamıştı. Mahkeme, Ağar için özel ve gizli bir celse açarak savunmasını almıştı. 30 Ocak’ta yapılan duruşmada müşteki avukatlarının itirazı üzerine mahkeme, Ağar’ın duruşmalardan vareste tutulması kararını kaldırdı.

AĞAR’A ÇAPRAZ SORGU YOK
Bu kapsamda Ağar’a duruşmalara gelmesi için çağrı kağıdı gönderildi. Bugün devam edilecek duruşmaya Mehmet Ağar katılmak zorundaydı. Ancak Mehmet Ağar, geçmişte yaptığı gibi hastaneden sağlık raporu alarak, mahkemeye mazeret bildirdi. Böylece Ağar yine sorgulanamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!