Meclis'ten notlar:

Güncelleme Tarihi:

Meclisten notlar:
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

ANAP sıraları boş kaldı...

TBMM, 21.dönem ikinci yasama yılına, dün deprem felaketi ve önceki gün ölen milli Eğitim eski Bakanlarından Avni Akyol'un ölümü nedeniyle hüzünlü başladı. Meclis'te ilk tören saat 14.00'te TBMM Anıtı'na çelenk konulmasıyla gerçekleşti. TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, Başbakan Bülent Ecevit ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz hariç liderler, Başkanlık Divanı Üyeleri ve milletvekilleri törene katıldı ve hep birlikte İstiklal Marşı okundu.

Genel Kurul salonuna ilk gelenler DSP milletvekilleri oldu. Her zaman salona ilk gelen lider olan Başbakan Ecevit, ABD gezisi nedeniyle bu yılki açılışa katılamadı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama yılına ‘‘Başbakan vekili’’ sıfatıyla katıldı. Bahçeli, salona gelen ilk lider oldu. Bahçeli'ye salona girişinde Başbakan Yardımcısı DSP'li Hüsamettin Özkan eşlik etti.

Bahçeli'nin ardından DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, daha sonra da FP Genel Başkanı Recai Kutan, Genel Kurul'a katıldı ANAP Bolu Milletvekili Avni Akyol'un cenaze töreni için Düzce'ye giden ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Meclis'in açılışına katılamadı. Çok sayıda milletvekilinin cenaze törerine katılması yüzünden Meclis'te ANAP sıraları büyük oranda boş kaldı.

KOMUTANLAR TAM KADRO

TBMM Başkanı Akbulut, Genel Kurul'un açılışından 20 dakika önce salona gelerek, ses düzeni ve kontrol panelini test etti. Genel Kurul'un açılışında deprem felaketine değinen Akbulut, milletvekillerini, Akyol'un yanısıra bir süre önce vefat eden MHP'li Kadir Görmez için de saygı duruşuna davet etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ile Kuvvet Komutanları tam kadro Meclis'te hazır bulundu. Yargıtay Başkanı Sami Selçuk ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş da, Genel Kurul'a geldi. Akbulut'un eşi Samia Akbulut, Anayasa Mahkemesi üyelerine ait yerde oturdu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!