Meclis'te dokunulmazlık atağı

Güncelleme Tarihi:

Mecliste dokunulmazlık atağı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hükümet, Meclis tatile girmeden önce dokunulmazlık dosyaları konusunda ilk adımı atıyor. Dokunulmazlık dosyalarını inceleyen TBMM Adalet ve Anasaya Karma Komisyonu, yarın dosyaların akibetini görüşmek için toplanıyor. Toplantıyı, komisyonun ANAP, DSP ve CHP'li üyeleri istedi.

Komisyon yarın yapacağı olağanüstü toplantıda daha önce dokunulmazlık dosyalarını incelemeleri için kurulan dört hazırlık komisyonunun raporları görüşülecek. Hazırlık komisyonlarından yalnızca biri, Susurluk skandalına adı karışan DYP'li Mehmet Ağar ile Sedat Bucak'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönündeki fezlekeleri incelemişti. Karma komisyon halen gündemde bekleyen 128 dokunulmazlık dosyasından 65'i ile ilgili incelemeyi daha önce başlatmış, bu dosyaları inceleyen hazırlık komnisyonlarının raporları, Refahyol hükümeti tarafından gündeme alınmamıştı. Mehmet Ağar ve Sedat Bucak dosyalarını inceleyen hazırlık komisyon ise iki milletvekilini bilgi için çağırmış Ağar, konunun yargıda olduğu gerekcesiyle yazılı başvuru yaparken, Bucak'ta gerekçe göstermeden toplantıya katılmamıştı.

Komisyonun, RP ve DYP'li üyeleri engellemezse, raporları hazır olan dokunulmazlık dosyaları oylanacak ve bu dosyaların Genel Kurul'a gönderilmesi sağlanacak. Söz konusu dokunulmazlık dosyaları Genel Kurul'a indirilirse, dosyada adı geçen milletvekilinin dokunulmazlığı da tehlikeye düşecek. Başbakan Mesut Yılmaz ise dün görüştüğü CHP lideri Deniz Baykal'a dokunulmazlık dosyalarının en azından Genel Kurul gündemine indirilmesini sağlayacağı sözü verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!