Meclis'e yürüyerek geldi

Güncelleme Tarihi:

Meclise yürüyerek geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2011 10:38

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanlığı seçimi için dün toplandı. Seçime, Meclis açılışında yemin etmeyerek dikkatleri üzerine çeken CHP grubu da hazır bulundu. CHP Istanbul Milletvekili Şafak Pavey ise başka bir özelliği ile dikkat çekti. ilk Genel Kurulu'a tekerlekli sandalyeyle gelen ve Meclis sıralarına geçmekte zorlanan Pavey, bu kez Meclise yürüyerek geldi.

Haberin Devamı

Şafak Pavey, 15 yıl önce İsviçre'de geçirdiği bir tren kazası sonucu bir bacağını kaybetmiş ve bedensel engelli olarak hayatına devam etmek zorunda kalmıştı. 12 Haziran seçimlerinde CHP'den İstanbul Milletvekili seçilen Şafak Pavey, Meclis açılışından sonra  başkanlık seçimi için yeniden Meclis'te milletvekilleri arasındaki yerini aldı. Meclis sıralarının engelli vekillerin tekerlekli sandalyeyle rahat hareket etmesine elverişli olmaması nedeniyle, Meclis'in açılış günü kavasların yardımıyla hareket edebilen Şafak Pavey, bu kez çareyi yürüyerek gelmekte buldu. Protezi yürümesini sağlayacak özellikte olduğu için  zorluk çekmedi.

İç tüzükteki 56. madde dolayısıyla pantolon giymesi yasak olan bayan milletvekilerinden biri olan Pavey etek giyince protezi açıkta kaldı. Pavey, ''Bacağımı göstermemek gibi bir derdim yok.'' diyerek iç tüzük konusundaki tartışmalara karşılık da şunları söylemişti:

Haberin Devamı

"ÇEKİNECEĞİM TEK DURUM..."

''Böyle bir talebim yok. Birleşmiş Milletler'deki görevim sırasında kot pantolon da giydim etek de.''

Pavey, bir televizyon kanalındaki söyleşisinde ise "Bacağımı göstermekten çekineceğim tek durum şu olabilir; karşımda bacağı olmayan, parası olmadığı için protez taktıramayan birini gördüğümde çekinirim, üzülürüm" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!