Meclise seri cinayet önergesi

Güncelleme Tarihi:

Meclise seri cinayet önergesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2007 18:48

Haberin Devamı

FEDERAL Meclis Sol Parti milletvekilleri Hakkı Keskin, Petra Pau, Sevim Dağdelen ve Hüseyin-Kenan Aydın, Almanya'da sekizi Türk, biri Yunanlı dokuz esnafın öldürüldüğü seri cinayetlerle ilgili Federal Meclis'e soru önergesi verdi.

Soru önergesinde, yaklaşık 7 yıldır işlenen cinayetlerin hiç birinin şimdiye kadar aydınlatılamamasının endişe yarattığı belirtildi. Sol Parti milletvekilleri hükümetten cinayetlerin aydınlatılması için şu ana kadar neler yapıldığı yönünde açıklama da talep etti. Soru önergesinde aynı zamanda Türk ve Alman güvenlik birimleri arasında işbirliği yapılıp yapılmadığı ve Türk ve Yunan esnaf için ne gibi koruma ve bilgilendirme önlemlerinin alındığı sorusu da yer aldı.

TEK KİŞİ Mİ?

Önergede tüm cinayetlerin tek ve aynı silahla işlendiği için bir tek ve aynı katilden hareket etmenin mümkün olduğuna dikkat çekilirken "Basın ‘Avrupa çapında benzersiz bir olaydan’ bahsediyor. Bu bağlamda, toplumun ve resmi makamların dikkatini çekmek için mayıs başında Kassel’de 2000 Türk kökenli vatandaşın katıldığı büyük bir gösteri yapıldı. ‘Bosporus’ adlı özel komisyon kurulmasına, şu anda 300.000 Euro olan ödül konmasına ve olayın ‘Aktenzeichen XY’ adlı televizyon programında duyurulmasına rağmen polis ve Federal Kriminal Dairesi (BKA) soruşturmada şu ana kadar başarı sağlayamadılar" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!