Meclis’te düşes ve vicdan kavgası

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te düşes ve vicdan kavgası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2008 00:00

İngiliz Kraliyet ailesi eski mensubu Sarah Ferguson’un Ankara Saray Rehabilitasyon Merkezi’nde gizli çektiği, ellerinden bağlı zihinsel engelli çocukların görüntüleri SHÇEK bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nu gerdi.

CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, Çubukçu’yu ülkeyi rencide ettiği için istifaya çağırdı. Devlet Bakanı Çubukçu ise Çerçioğlu’na "Sizin zerre kadar vicdan sahibi olduğunuzu düşünmüyorum" diye seslendi.

Tartışma Çerçioğlu’nun eleştirisiyle başladı. AKP’nin merkeze yandaşlarını yerleştirerek çocuklara kötülük ettiğini söyleyen Çerçioğlu, "Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir bakanı, sorumluluk sahası olan bir konuda, ülkemizi dünyaya rencide etme hakkına sahip değildir. Bunu yapanlar da makamını boşaltacak erdemliliği göstermelidir" dedi.

Kompleksiniz var

Bu sözler Çubukçu’yu kızdırdı. Ağır zihinsel özürlülerin bağlanmasının Japonya’dan İngiltere’ye gelişmiş ülkelerde de olan bir uygulama olduğunu belirten Çubukçu, "Bu uygulama benim kendi dünya görüşüme uygun olduğu için değil, bilimsel verilere uygun olduğu için yapılmakta" dedi. Çubukçu, Sarah Ferguson’un Kraliyet Ailesi tarafından bile tanınmayan York Düşesi sıfatıyla tanımlanarak olaya özel anlam yüklenmeye çalışıldığını savundu. Çubukçu bunu dile getirenlerin ciddi bir düşes kompleksine sahip olduğunu ileri sürdü.

CHP sıralarından itirazlar yükselince Çubukçu, "Saray Rehabilitasyon merkezi, milletvekillerinin denetimine açık. Hiçbir uluslararası kuruluşa bağlı olmayan birinin denetimini siz milletvekili olarak içinize sindiriyorsanız diyecek hiçbir şeyim yok. Sarah Ferguson’a gerek kalmaksızın sizler havaalanı yoluna uğrasanız, gitseniz, görseniz. Sizin zerre kadar vicdan sahibi olduğunuzu ve bu hassasiyetle davrandığınızı düşünmüyorum. Siz bu işin siyasetini yapıyorsunuz, bu işin siyaseti size de zarar verir, bize de" dedi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, yerinden söz alarak "Hiçbir bakan, hiçbir milletvekiline ’Sizde zerre kadar vicdan yok’ deme hakkına sahip değil. Çubukçu’yu kınıyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!