Meclis düelloya hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Meclis düelloya hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2008 11:18

Meclis, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Uğur Dündar’ın yönetiminde yapacağı tartışma programına hazırlanıyor.

Basının yoğun ilgi gösterdiği tartışma nedeniyle, Meclis’te sabah saatlerinden itibaren hareketli saatler yaşanıyor. Başta haber kanalları olmak üzere neredeyse bütün televizyon kanalları Kılıçdaroğlu-Fırat düellosunu canlı yayında vermek üzere hazırlıklarını sürdürüyor. Fırat ve Kılıçdaroğlu ise saat 14.30’da yapılacak tartışma programı öncesinde saat 14.00’de Meclis Başkanı Köksal Toptan ile görüşecekler. Toptan, Fırat ve Kılıçdaroğlu’na sağduyulu davranmalarını ve TBMM çatısı altında bu üslupla bir polemiğe girmemeleri çağrısında bulunacak.

Günlerdir devam eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki söz düellosunda son perde bugün yaşanacak. Fırat ve Kılıçdaroğlu’nun birbirlerine “Bay müfteri” ve “baron” sıfatları takmalarına kadar varan söz düellosu bugün Uğur Dündar yönetiminde TBMM Basın Bürosu’nda yapılacak ve başta haber kanalları olmak üzere pek çok televizyon kanalı tarafından canlı yayınlanacak tartışma programı ile son bulacak. Canlı yayın nedeniyle haber kanalları ile pek çok televizyon kanalı sabah erken saatlerden itibaren Meclis’te hazırlıklarını yaptılar. Uğur Dündar’ın yöneteceği tartışma nedeniyle Star Tv de 20 kişilik bir ekiple canlı yayın yapacak. Tartışma programının yapılacağı basın bürosunda ise sadece canlı yayın yapacak televizyon kanallarının bulunması, muhabirlerin ise mekan darlığı nedeniyle içeriye alınmaması bekleniyor.

Tartışma için hazırlıklarını sürdüren Fırat ve Kılıçdaroğlu ise saat 14.30’dan önce Meclis Başkanı Köksal Toptan’la görüşecekler. Toptan, Fırat ve Kılıçdaroğlu’na sağduyulu davranmalarını ve TBMM çatısı altında bu üslupla bir polemiğe girmemeleri çağrısında bulunacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!