Meclis 2017

Güncelleme Tarihi:

Meclis 2017
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 21:28

Anayasa Değişiklik Teklifi görüşmelerindeki gerginlik, önceki gün şiddetli bir kavgaya dönüştü. Meclis’te ilk kavga, milletvekili seçilme yaşını 18’e düşüren maddenin oylamasında yaşandı.

Haberin Devamı

Oy kabinlerinin önünde perdeleme yapan AK Parti ve CHP’liler yumruklaştı. Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de izlediği kavganın ardından o sırada süren oylama iptal edilip yenilenirken, asıl kıyamet ise TBMM’nin yetkilerine sınırlama getiren 5. maddenin görüşmelerinde koptu.

Meclis 2017

“Halkın kürsüsünü başkasına vermemeniz için milletin kürsüsünü sizlerden koruyoruz” diyen CHP’liler kol kola girerek kürsüyü çembere aldı. AK Partililer de CHP’lilerin üzerine yürüdü. Kürsüyü birbirinden almaya çalışan iki taraf arasında yumruk ve tekmeler havada uçuştu.

Haberin Devamı

Meclis 2017

Yaklaşık 20 dakika süren kavga sırasında mikrofon sistemi parçalandı, kürsü yerinden söküldü. Genel Kurul salonunun ortasında bulunan ‘Atatürk çiçeği’ ile stenografların görev yaptığı masa zarar görürken, oy kupalarının olduğu sehpa yerinden kaldırıldı.

Meclis 2017

BURNU KIRILDI: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin hastanelik  oldu.

Vekiller birbirlerine oy kupası, bardak fırlattılar. Stenografların oturduğu bir koltuk yerinden söküldü. Güçlükle yatışan kavganın ardından maddenin görüşmelerine devam edilme kararı tansiyonu yeniden yükseltti. Oylamaya katılmayan CHP’liler, Meclis kapandıktan sonra da günün ilk ışıklarına kadar salonda kaldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!