'MEBBİS Personel İşlemleri' eğitimcilerin işlerini kolaylaştırıyor

Güncelleme Tarihi:

MEBBİS Personel İşlemleri eğitimcilerin işlerini kolaylaştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 11:38

MEBBİS personel işlemleri menüsü, gerek işleyiş gerek personel takibi ve işlerini kolay bir şekilde yapılmasına imkan tanıyor.

Haberin Devamı

MEBBİS’te yer alan personel işlemleri uygulamalarında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm personellerin özlük bilgileri, atamaları, hizmet içi faaliyetleri, kurum ihtiyaçları vb. konular yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından online olarak gerçekleştirilen işlemlerin kolayca yürütülmesi adına işlemleri çeşitlendirilen MEBBİS personel işlemleri menüsünde en fazla e-personel modülü, başvuru modülü ve hizmet içi eğitim modülü kullanılıyor. Bu çeşitlik ile birlikte işlemler farklı uygulamalar, modüller üzerinden gerçekleştirilirken, sistemin daha hızlı ve daha güncel olmasına olanak sağlıyor.

MEBBİS Personel İşlemleri eğitimcilerin işlerini kolaylaştırıyor

Haberin Devamı

E-Personel Modülü

MEBBİS personel işlemleri menüsündeki ilk modül, e-personel modülüdür. Bu modül, Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki tüm personellerin özlük bilgilerini içeriyor ve personeli ilgilendiren tüm modüllere bilgi akışı sağlıyor.

Başvuru Modülü

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda görev alacak kişilerin atamaları ve görev dağılımı için başvuruların alındığı bir modül olan başvuru modülünde, öğretmenler grubu ile ilgili iliçi isteğe bağlı, ildışı isteğe bağlı, özür grubu başvuruları, yeni açılan kurumlara öğretmen atama, alan değişikliği, yönetici grubu ile ilgi şube Müdürleri zorunlu ve isteğe bağlı yer değiştirme, okul müdürlerinde değerlendirme işlemleri ve yeniden okul müdürü olarak görevlendirilme ekranları bulunuyor. Bunların yanı sıra İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün görevde yükselme, unvan değişikliği, memur grubu yer değiştirme, engelli öğretmen ataması, becayiş vb. işlemlerde yapılabiliyor.

Hizmet İçi Eğitim Modülü

Personellerin eğitimlerinin takibi ve eğitim programlarının yapılması, personellerin eğitimlerini takip etmesi amacıyla sisteme dahil edilen hizmet içi eğitim modülü, bakanlık Personeline dair planlanan tüm merkezi ve mahalli hizmetiçi eğitim faaliyetlerini başvuru/onay, katılım başta olmak üzere diğer tüm işlemlerinin MEBBİS üzerinden yürütülmesini sağlıyor. Bu modül Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nü ilgilendiriyor.

Haberin Devamı

MEBBİS Personel İşlemleri eğitimcilerin işlerini kolaylaştırıyor

MEBBİS Personel İşlemleri menüsünde yer alan diğer modüllerin kullanım amaçları şu şekildedir:

Türkiye genelindeki okullarda görev yapan öğretmenlerin kurumlarındaki ihtiyaç ve mevcut durumlarının tespit edilmesine yönelik oluşturulan Norm İşlemleri Modülü, kurumlar arasında planlama yapılmasına olanak sağlıyor.

İl Millî Eğitim Müdürlükleri, personel arama amacıyla MEB Sorgu Modülünü kullanabiliyor.

Mernis’ten gelen bilgilerle nüfus cüzdanı örneği, ikametgah belgesi ve vukuatlı nüfus cüzdanı örneği çıkartılmasına olanak sağlayan Mernis İşlemleri Modülü, İçişleri Bakanlığı’nın isteği doğrultusunda hazırlandı.

Haberin Devamı

Eksik Personel Modülü sayesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nda ilk atama dışında diğer atama çeşitleriyle bakanlığa ataması yapılan personelin sisteme ilk girişi sağlanıyor.

Kimlik Kartı Modülü’nden Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışan ve Bakanlıktan emekli olan personellere kimlik kartı verilirken, Kişisel Bilgiler Modülü, bakanlıkta çalışan tüm personellerin özlük bilgilerini gösteriyor.

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki tüm kurumların teftiş bilgilerini tutan Teftiş Modülü, İl MEM Teftiş Büroları’nın işlerini yürütmesini sağlıyor.

e-Soruşturma Modülü ile bakanlık bünyesindeki personelin inceleme, soruşturma ve ceza kayıtları tutuluyor ve soruşturmalar takip ediliyor.

Haberin Devamı

Çağrı Merkezi Personeli Modülü’nden ALO 147 için çalışan Çağrı Merkezi Personellerin görevlendirmeleri yapılırken, BEY sertifika modülüyle Bina Enerji Yöneticisi Sertifikası almış personellerin sertikaları kayıt altına alınıyor.

BAKMADAN GEÇME!