MEB son dakika LGS 2021 duyurusu ile bazı konuların muaf olduğunu açıkladı

Güncelleme Tarihi:

MEB son dakika LGS 2021 duyurusu ile bazı konuların muaf olduğunu açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2021 17:28

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, LGS 2021 için açıklamada bulundu. Selçuk, bu sene yapılacak olan sınavdan bazı konuların muaf tutulacağını açıkladı. Sınavın ertelenmesinin gündemde yer almadığını duyuran Bakan Selçuk, sınavın 6 Haziran'da gerçekleşeceğini açıkladı. Bakan Selçuk "LGS'de bu seneye has olmak üzere dil bilgisinden soru sorulmayacak. Daha çok akıl yürütme, muhakeme olacak” dedi.

Haberin Devamı

LGS sınavı ertelenecek mi sorusu için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, LGS takvimi ile ilgili bir değişikliğin söz konusu olmadığını söyledi. Selçuk “Sınava katılacak öğrencilerimiz herhangi bir başvuru işlemine gerek duymadan sınava katılabilecek. Bu seneye has olmak üzere LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavda dil bilgisinden soru sorulmayacak. Daha çok akıl yürütme, muhakeme olacak” dedi.

LGS NE ZAMAN?

LGS 2021 6 Haziran 2021 Pazar günü yapılacak. Bakan Selçuk, LGS takviminde bir değişiklik olup olmayacağına ilişkin bir soruya karşılık, "Öğrencilerimizin yarısına yakını sınavların zamanında yapılmasını istiyor, bir kısmı da 'Biraz daha erteleyin' diyor. Bizim şu anda bunların ertelenmesine ilişkin herhangi bir kararımız söz konusu değil. Belirlenen tarihlerde yapılacak." dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!