Mazerete bağlı yer değiştirme tarihleri açıklandı: Eş durumu öğretmen atamaları ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Mazerete bağlı yer değiştirme tarihleri açıklandı: Eş durumu öğretmen atamaları ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2019 19:22

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvurularıyla ilgili duyuruyu yayımladı. Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme (eş durumu) atama başvuruları kısa bir süre sonra alınacak. Başvurular bakanlığın internet sitesinden online gerçekleşecek. Peki, eş durumu öğretmen atamaları ne zaman? Mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları nasıl yapılır? İşte, ayrıntılar.

Haberin Devamı

2020 yarıyıl tatili kadrosu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği, mazeretleri ve engellilik durumları ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme duyurusunu MEB paylaştı. İl içi ve il dışı yer değiştirme başvurusunda bulunacak olan öğretmenler, bakanlığı takviminde yer alan bilgiler doğrultusunda işlemlerini tamamlayacak. Peki, mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları ne zaman alınacak?

20 Aralık tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı duyuruya göre başvurular “Başvuruların Kabul Edilmesi ve Onay Süreci” ile “Tercihlerin Yapılması ve Onay Süreci “ olmak üzere iki aşamalı olacaktır. Birinci aşamada başvuru yapmayanlar ikinci aşamada tercih başvurusunda bulunamayacaktır.

Sağlık durumu veya can güvenliği mazereti ile engellilik durumuna veya diğer nedenlere bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunan ve başvurusu uygun görülen öğretmenlerin talebi halinde öğretmen olan eşleri de yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir.

Haberin Devamı

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://personel.meb.gov.tr adreslerindeki MEBBİS Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecektir. Başvuru formu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacak ve bir örneği öğretmene verilecektir.

Öğretmenler, başvuru süresi içinde, görevli olduğu eğitim kurumuna ya da kadrosunun bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle yer değiştirme başvurusundan vazgeçebilecektir. Bu durumda öğretmenlerin başvuruları elektronik ortamda da iptal edilecektir.

Öğretmenlerin şahsen başvuru yapmaları esas olmakla birlikte, görevli oldukları il/ilçe dışında bulunan öğretmenler, ibraz edilecek belgeleri e-posta, telefon, faks gibi uygun iletişim araçlarıyla kadrolarının bulunduğu eğitim kurumu müdürlüğüne süresi içinde ulaştırarak başvurularının onaylanmasını isteyebilecektir. Yöneticiler bu başvuruları süresi içinde elektronik ortamda onaylayarak formun çıktısını göreve başladıklarında öğretmenlere imzalattıracaktır.

Haberin Devamı

BAŞVURU SÜRECİ NASIL OLACAK?

Başvurular, mazeretleri sebebiyle görev yerlerinden ayrılacak öğretmenlerin yerine atama yapılabilmesi bakımından, yer değiştirme takviminde belirtilen tarihler arasında iki aşamalı olarak alınacaktır.

Birinci aşamada, öğretmenler Elektronik Başvuru Formunu doldurarak mazeret durumuna göre atanmak istedikleri il ve ilçeyi seçerek başvuru formunu onaylatacaktır.

İkinci aşamada, öğretmenlerin atanmak istedikleri il ve ilçede alanlar itibarıyla öğretmen norm kadrosu boş bulunan eğitim kurumları ile öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda yer değiştirmesi sebebiyle boşalması muhtemel eğitim kurumlarının listesi http://personel.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır.

Haberin Devamı

Birinci aşamada başvurusu onaylanan öğretmenler, atanmak istedikleri eğitim kurumu kodlarını, tercih önceliklerini dikkate alarak işaretleyecektir.

Tercih aşamasında “boşalması muhtemel eğitim kurumu” olarak ilan edilen, ancak tercihler doğrultusunda yapılan atamalar sonucunda bunlardan norm kadrosu boşalmayan eğitim kurumlarını tercih eden öğretmenlerin bu tercihleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

Öğretmenler başvuru yapmadan önce atamaya esas hizmet puanı ve hizmet süresine ilişkin bilgilerini kontrol etmeleri gerekmektedir. Bu çerçevede öğretmenler başvuru ve atamalarına etki edecek bilgilerini MEBBİS/Kişisel Bilgiler Modülünden inceleyerek varsa eksik bilgilerini güncelletmekle sorumludur.

Haberin Devamı

BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?
  
MEB'in internet sitesinden yayımlanan duyuruya göre, 1. aşama başvuruları 2-7 Ocak 2020'de alınacak. Tercihlerin yapılması ve onay süreci 10-16 Ocak 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Atamalar 17 Ocak 2020'de, tebligat ve ilişik kesme işlemleri ise 20 Ocak 2020'den itibaren yapılacak.

Bu başvurularda 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 4'üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken sözleşme gereği 3 yıllık çalışma süresini tamamlayıp öğretmen kadrolarına atananlara da özür tayini hakkı tanındı.

Mazerete bağlı yer değiştirme tarihleri açıklandı: Eş durumu öğretmen atamaları ne zaman

DUYURUNUN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

BAKMADAN GEÇME!