Mayıs ayı işsizlik maaşı ne zaman ödenecek? Bakan açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Mayıs ayı işsizlik maaşı ne zaman ödenecek Bakan açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2020 10:54

İşsizlik sigortası kanununda belirlenen şartları yerine getiren vatandaşlara ödenen işsizlik maaşlarının, ne zaman yatırılacağı merak edilmeye başlandı. Ay sonunun gelmesiyle beklentileri artan vatandaşlar, bu kapsamdaki araştırmalarına hız verdi. Peki, Mayıs ayı işsizlik maaşı ne zaman ödenecek?

Haberin Devamı

Mayıs ayı işsizlik maaşı ödemesinin hesaplara ne zaman yatırılacağı, işsizlik maaşı alan vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk işsiz ödeneğinin vatandaşların hesabına yatırılacağı tarihle ilgili açıklama yaptı. İşte, işsizlik maaşlarının yatırılacağı tarihle ilgili bilgiler...

BAKAN SELÇUK AÇIKLADI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Mayıs ayı işsizlik ödeneği ödeme tarihini öne çektik. İşsizlik ödeneğini ödemeye başladık" dedi.

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüsle mücadele sürecinde vatandaşların evlerinden daha az çıkmaları ve kalabalık ortamlara girmemeleri için aldıkları önlemleri kararlılıkla sürdürdüklerini bildirdi. Bu kapsamda, geçtiğimiz ayın ödemelerinde olduğu gibi bu ayın işsizlik sigortası ödemelerini de hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırmaya devam edeceklerini kaydeden Bakan Selçuk, "Mayıs ayı işsizlik ödeneği ödeme tarihini öne çektik. İşsizlik ödeneğini ödemeye başladık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

26 Nisan’a kadar IBAN numaralarını bildirmiş olan hak sahiplerinin ödemelerini banka hesabından alacağını aktaran Bakan Selçuk, "IBAN bilgisini kuruma bildirmeyen, hatalı bildiren veya IBANı olmayan hak sahiplerinin de ödemeleri PTT şubeleri aracılığıyla yapılmaya devam edilecek" dedi.

TC KİMLİK NUMARASININ SON RAKAMINA GÖRE OLACAK

Öte yandan, PTT önünde yoğunlaşma yaşanmaması için hak sahipleri TC kimlik numaralarının son rakamına göre ödemelerini alacak. TC kimlik numarasının sonu 0-2-4 ile bitenler bugünden, 6-8 ile bitenler de yarından itibaren PTT şubelerinden İşsizlik Ödeneğini çekebilecekler.

BAKMADAN GEÇME!