Mayın şehidine veda

Güncelleme Tarihi:

Mayın şehidine veda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2009 00:00

Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde düzenlenen operasyon sırasında PKK’lı teröristler tarafından tuzaklanan mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Serkan Ünsal için Şırnak’ta uğurlama töreni düzenlendi. Şırnak’taki 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda dün sabah düzenlenen uğurlama törenine, Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu ve askeri yetkililer katıldı.

Uğurlama töreninden sonra şehit Astsubayın cenazesi helikopter ile Siirt Havaalanı’na, buradan da askeri uçakla Ankara’ya gönderildi. Ünsal için Ankara Kocatepe Camisi’nde düzenlenen törende, 2.5 yaşındaki kızı Meryem İlayda ve 4 yaşındaki oğlu Toygur’la ayakta durmaya çalışan şehidin eşi Aylin, annesi Meryem, babası Mehmet Ünsal başbağlığı dileklerini kabul etti. Şehidin cenazesi bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Askeri törenin ardından Ünsal’ın cenazesi memleketi Kızılcahamam’ın Üçbaş Köyü’nde toprağa verildi.

Cumhurbaşkanı ilgisi

KOCATEPE Camii’ndeki törende Aylin Ünsal’a ve aileye başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meryem İlayda ve Toygur’la yakından ilgilendi. Gül, çocukları severek, bir süre onlarla da konuştu. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanısıra TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Garnizonu’nda görevli general, subay ve astsubaylar da katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!