Mayın kurbanları gözyaşlarıyla uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Mayın kurbanları gözyaşlarıyla uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2009 14:36

ŞIRNAK'ın Cudi Dağı eteklerindeki Kemerli bölgesinde dün kamyonetin PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayına çarpıp infilak etmesiyle şehit olan 2 köy korucusu ile 3 köylü, düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda bugün düzenlenen cenaze törenine, Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, 3'üncü Ordu Komutanı Yıldıray Berk, Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcay, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, Şırnak Alay Komutanı Albay Ahmet Hacıoğlu, askerler, şehit yakınları, korucular ve çok sayıda kişi katıldı.

Şehit korucuların yakınları törende fenalık geçirdi. Şırnak İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Hacıoğlu yaptığı konuşmada, “Kadın ve yaşlı insanları katleden eli kanlı terör örgütünün yeni bir vahşetiyle karşı karşıya kaldık. Teröristlerce yola döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 5 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştır. Vatan ve milletin bölünmez bütünlüğüne kasteden terör örgütü 25 senede amacına ulaşamamış ve her seferinde güvenlik güçlerin yanında bölge halkı ve köy korucularını bulmuştur. Şırnak terörle mücadele en fazla şehit veren illerin başında yer almaktadır. Bu mücadelede şu ana kadar 306 korucumuz şehit olmuş, 533 korucumuz yaralanmıştır. Bugün bu cennet vatanda bağımsız ve özgür yaşayabiliyor bayrağımızı göklerde dalgalandırabiliyor, çocuklarımıza saygın bir gelecek bırakabiliyorsak, bunu her şeyden önce aziz şehitler ve gazilerimize burçluyuz. Terör örgütü her seferinde korucularımızı hedef göstermekte, kahraman korucularımızı lekelemek için her türlü yöntemi uygulamaktadır. Ama siz yılmayınız. Biliyoruz ki yüce Türk milleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri sizlerle gurur duymaktadır” dedi.

Haberin Devamı

Kılınan cenaze namazı ve okunan duaların ardından korucular Abdülmüttalip Hanedan ve Selman Bilir ile köylüler Nebil Özmen ve Ramazan Altan, Şırnak merkezde, köylülerden Mehmet Tekas ise Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Dünkü olayda yaralanan Selimhan Hanedan ile Şaban Hanedan'ın tedavileri ise Şırnak Askeri Hastanesi'nde sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!