Mavişehir'de isyan sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Mavişehirde isyan sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde İzmir'den e-mail atan Selim Şengül, Karşıyaka Belediyesi'nin Mavişehir'de, gece yarısı zehirli kıyma operasyonu yaparak, sahipli 5 köpeğin öldürüldüğünü duyurmuştu. Katliam iddiasına bu köşede yer verince, Karşıyaka Belediyesi bir basın bülteni gönderip, katliamı yalanladı. Beni kınadı. Karşıyaka'da, her soruna mantığın ve bilimin ışığında, hemşehrilerin görüşleri doğrultusunda yaklaşarak çözüm ürettiklerini açıkladı.

Mavişehir'deki hayvanseverler, Karşıyaka Belediyesi'nin açıklamasından belli ki tatmin olmadılar.

Site sakinlerinden Özge Kaşarcı Tansuğ, katliamla ilgili yeni iddialara paragraf açtı.

Özge Hanım, katliam talebinin site yönetiminden sorumlu Toplu Yapı Yönetim Müdürlüğü'nden geldiğini iddia ediyor. Kanıt olarak, yönetim tarafından site sakinlerine gönderilen yazılı bir duyuruyu fakslamış. Duyuruda, köpek ısırmalarından dolayı Bostanlı Sağlık Ocağı'na çok sayıda başvuru olduğu, sitede sahipsiz köpeklerin taplanmasına vicdani açıdan karşı çıkanların bulunduğu belirtiliyor. Bu konuda şikayetçi olanların ferdi müracaatlarının önem kazandığı vurgulanıyor.

Duyurunun altına Bostancı Sağlık Ocağı Bulaşıcı Hastalıklar Hekimi Dr. Zerrin Alper'in imzaladığı bir de yazı iliştirilmiş. Üç satırlık metinde, köpek ısırması nedeniyle kuduz aşısına başlanılmış vakaların fazlaca arttığı belirtiliyor. Ama, sayı belirtilmiyor.

12 Ekim tarihinde bir başka duyuru da Mavişehir Muhtarlığı tarafından yapılıyor. Duyuruda, ‘‘Karşıyaka Sağlık Grubu Başkanı Doğan Turan'dan alınan bilgi çerçevesinde, Mavişehir dahil Karşıyaka'nın hiç bir bölgesinde kuduk vakası yoktur’’ ifadeleri dikkat çekiyor. Özge Hanım, 20 Ağustos gecesi saat 02.00 sıralarında site güvenliği ile belediyenin ortak bir zehirleme operasyonu yaptığında ısrarlı. Belediye araçlarını gören komşularının bulunduğunu, site yönetimi izin vermeden belediyenin mülkleri olan araziye giremeyeceğini öne sürüyor. Hatta daha da ileri gidip, kapıcıların, temizlik işçilerinin ve güvenlik görevlilerinin, bu konuda konuştukları taktirde işten atılmakla tehdit edildiklerini iddia ediyor.

Bana kalırsa, Mavişehir'de birileri doğruyu söylemiyor.

Hürriyet Medya Towers - Pet Corner

Güneşli-34544 İSTANBUL

Faks: 0212 677 03 40

e-mail: bovacik@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!