Maslak'ta metrodaki yürüyen merdivenin çökme anı kamerada

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2018 07:43

İstanbul Maslak'ta İTÜ Ayazağa Metro İstasyonu'nda 27 Şubat’ta meydana gelen ve bir kişinin yaralandığı yürüyen merdivenin çökme anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde çok sayıda kişinin kazadan kıl payı kurtulduğu görülüyor. İBB'den olayın ardından yapılan açıklamada ise bir vatandaşın uyarı tabelasını dikkate almayarak tehlikeli bölgeye girdiği belirtilmişti.

Haberin Devamı

İTÜ Ayazağa Metro İstasyonu’nda 27 Şubat’ta, yürüyen merdivenlerin çökmesi sonucu bir kişi, oluşan boşluğa düşerek yaralanmıştı. İtfaiye ekiplerinin bir saat süren çalışmaları sonucu kurtarılan Mehmet Ali Erik, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılmıştı. Saat 17.30 sıralarında meydana gelen olayın güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildiği ortaya çıktı.

Maslakta metrodaki yürüyen merdivenin çökme anı kamerada

SIKIŞMAKTAN SANİYELERLE KURTULDULAR

Görüntülerde, çok sayıda kişinin çalışmayan yürüyen merdivenden aşağı doğru yürüdüğü görülürken, duran merdivenlerin aniden hareket etmesi üzerine birçok kişinin düştüğü görülüyor. Mehmet Ali Erik’in de boşluğa düşerek kaybolduğu kameraya yansıyor.

Haberin Devamı

Maslakta metrodaki yürüyen merdivenin çökme anı kamerada

BİR SAATLİK ÇALIŞMA SONUCU KURTARILDI

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, bir saatlik çalışmanın ardından Erik’i kurtardı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Erik, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Maslakta metrodaki yürüyen merdivenin çökme anı kamerada

İBB 'BİR KİŞİ TEHLİKELİ BÖLGEYE GİRDİ' DEMİŞTİ

Maslak Ayazağa Metro İstasyonu'ndaki olayın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamada ise bir vatandaşın uyarı tabelasını dikkate almayarak tehlikeli bölgeye girmesi sonucu düştüğü belirtilmişti. Açıklamada şöyle denilmişti:
"Maslak Ayazağa Metro İstasyonu'nda 17.30 sıralarında bakımı yapılan yürüyen merdivenin önündeki uyarı-koruma tabelasını dikkate alamayarak bir vatandaş tehlikeli bölgeye girmiştir. Bu sırada tamiratı yapılan merdiven tambur boşalması olunca basamaklar çökmüş vatandaş altına düşmüştür. İtfaiye olay yerinde yaralı vatandaşı sıkıştığı yerden kurtarmaya çalışıyor. Vatandaşın hayati tehlikesi bulunmuyor."

Haberin Devamı

Maslakta metrodaki yürüyen merdivenin çökme anı kamerada

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!