Masaüstünde müzik keyfi

Güncelleme Tarihi:

Masaüstünde müzik keyfi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 00:00

Dizüstü bilgisayarınızın içindeki minicik dahili hoparlörlerin ses kalitesinden tatmin olmanız oldukça güç. Çok hoparlörlü çevresel ses sistemlerinin içinden çıkılmaz kablo karmaşasına girmeden, masaüstü ya da dizüstü bilgisayarınızın ses çıkışını güçlendirmek istiyorsanız, sizin için stereo ya da 2.1 kanal ses sistemleri biçilmiş kaftan.

Yüksek ses kalitesini şık tasarımlarla bir araya getiren bu sistemlerin en cazip olanlarını sizler için derledik.

Kaliteli ses İsteyenlere: Logitech X-230

Logitech'in X-230 hoparlör sistemi, firmanın çok başarılı bir ürünü olan X-520 5.1 kanal hoparlör sistemine dayanmakta. Her iki sistem de aynı uydu hoparlörleri kullanıyor; yalnız X-520'da toplam 4 uydu varken, X-230'da sadece 2 uydu hoparlör var. X-230'da bas sesleri veren subwoofer ünitesi de birazcık daha ufaltılmış. Sistemin subwoofer ünitesi 5,25 inç çapında bir hoparlör içeriyor, uydulardaysa her birinde ikişer tane olmak üzere 2 inç çaplı hoparlörler var. Uydu hoparlörler duvara monte edilebiliyor. Sadece bilgisayarla değil, PlayStation Portable, iPod ve benzer tüm cihazlarla birlikte kullanabileceğiniz X-230'un ses çıkış gücü RMS olarak 32 watt. Logitech X-230 sadece siyah renk seçeneğiyle sunuluyor.

Yaklaşık fiyatı 110 YTL

Rengarenk SEVENLERE:

Creative I-Trigue 200


Ses sistemleri konusunda en deneyimli firmalardan olan Creative, bir süredir I-Trigue serisi altında görsel yönden farklı tasarımları olan hoparlörler sunuyor. Firmanın I-Trigue 200 ürünü, aslen daha önce duyurulmuş olan I-Trigue 2200 sistemin ufak kardeşi. Ayrı bir subwoofer ünitesi içermeyen I-Trigue 200 seti sadece sağ ve sol hoparlörden oluşuyor. Hoparlörler çok büyük değil, ama kullanılan NeoTitanium ses sürücüleri ses kalitesinin daha büyük hoparlör sistemleriyle yarışmasını sağlamış. RMS olarak 4 Watt güce sahip olan I-Trigue 200'ün beyaz renkte üretilmiş hoparlörlerin ön panellerini istediğiniz renklerle değiştirebiliyorsunuz.

Yaklaşık fiyatı 85 YTL

USB'den baĞlayacaklara:

PhIlIps DGX320

Kaliteli hoparlörler keyif verici, ama oluşturdukları kablo yumağı can sıkıyor diyenlerden misiniz? Philips DGX320 hem ses, hem de elektrik gücünü tek bir USB kablosu üzerinden sağladığı için, masanızın üstündeki kablo karmaşasını azaltmakta oldukça etkili. Derli toplu yapıya sahip olan ürün, ses kalitesi olarak kendini üst çizgide ürünlerin arasında koyuyor. DGX320, gücünü son zamanlarda ses sistemlerinde çok sık rastladığımız, "D sınıfı" olarak tanımlanan elektronik amfiden alıyor. Her bir kabininde iki hoparlör içeren DGX320, bas sesleri arttırmak için Philips'in geliştirdiği bazı özel teknolojilere de sahip. DGX320'de ayrı bir subwoofer ünitesi olmadığı halde, eklenen teknolojilerle ürün bas seslerde oldukça başarılı. Toplam 2 Watt RMS çıkış gücündeki sistemin üzerinde bir de mikrofon girişi bulunuyor. Kolay taşıma ve portatif kullanım için gerekirse iki hoparlör birleşebiliyor. Yalnız, ürün sadece USB bağlantısına sahip olduğu için DGX320'yi MP3 çalar ve benzer cihazlarla kullanabilmeniz mümkün değil.

Yaklaşık fiyatı 100 YTL

Güçlü ses arayanlara:

GenIus SW-2.1 850

Genius'un SW-2.1 850 sistemi, kategorisindeki ürünlere göre oldukça güçlü ses çıkışına sahip. Ürün toplam 20 Watt RMS ses gücü sunuyor, PMPO tipinde çıkış gücüyse 850 Watt. 2 uydu hoparlör ve bir subwoofer'dan oluşan SW-2.1 850 sisteminde uydu hoparlörlerin duvara monte edilebilme avantajı var. Ahşap kabinli ve siyah-gümüş renkli subwoofer ince ayaklarıyla oldukça hoş bir görüntüye sahip, uydu hoparlörler sadece siyah renkte. Ses yüksekliği ve bas ayarı subwoofer üzerinden yapılabiliyor. PC dışında cihazlarla da kullanılabilen sistem, güç adaptörünü de subwoofer kabininin içinde taşıyor.

Yaklaşık fiyatı 55 YTL

KLASİKTEN ŞAŞMAYANLARA:

Trust SP-3050


Klavye ve fare ürünleriyle de tanınan Trust firmasının SP-3050 hoparlör modeli, daha çok geleneksel ve denenmiş tasarımlardan şaşmayanlara sesleniyor. Trust SP-3050 klasik tipte bir 2.1 ses sistemi. Uydu hoparlörler toplam 4 Watt, subwoofer ise 5 Watt çıkış gücüne sahip. Her ne kadar subwoofer çok düşük frekanslara inemese de, kullanılan ahşap kabin bas kalitesini arttırıyor. SP-3050 kablolu bir uzaktan kumandayla donatılmış. Kumandada ses yüksekliği ve bas gücü ayrı ayrı kontrol edilebiliyor. Siyah renkte sunulan SP-3050, standart ses girişi sayesinde bilgisayar dışında MP3 çalar ve benzeri cihazlarla da kullanılabiliyor.

Yaklaşık fiyatı 40 YTL
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!