'Masada da arazide de olacağız'

Güncelleme Tarihi:

Masada da arazide de olacağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 01:16

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesi için Pakistan’a giderken Suriye’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. “Artık hem masada hem arazide olacağız. Şimdiki safha Münbiç” diyen Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

UZAKTAN SEYREDEMEYİZ

“Malum El Bab operasyonu tamamlandı. Ama bu oradaki sürecin bitmesi anlamında değil. Çünkü hedefimiz Cerablus, Rai, Dabık, El Bab ondan sonra da tabii koalisyon güçleriyle, Rusya ile Amerika ile mutabık kalmamız halinde gerek Münbiç, gerekse Rakka’ya dair atılacak adımlardır. Tüm bunları uzaktan seyretmek gibi bir durumun içinde olamayız. Artık hem masada olacağız hem de arazide olacağız dedik. DEAŞ’a da çok ciddi bir bedel ödetti buradaki kahramanlarımız. Son rakam herhalde 3 binin üzerinde. Şimdiki safha, Münbiç’tir. Münbiç Araplar’a ait bir yerdir. PYD’nin veya YPG’nin yeri değildir. Bunu Amerikalı dostlarımıza söyledik.

Masada da arazide de olacağız

Haberin Devamı

TSK/ÖSO’nun El Bab’ı almasının ardından Suriye rejim ordusu da kritik bir hamle yaparak Menbiç sınırına ilerledi. DEAŞ kontrolündeki bazı yerleşimleri alan rejim güçleri, PYD/YPG’nin çoğunluğunu oluşturduğu SDG’nin kontrolündeki bölgeye ulaştı.

FIRAT’IN DOĞUSUNA GEÇMESİ GEREK

Fırat’ın doğusuna kesinlikle PYD ve YPG’nin geçmesi gerekir. Bunların burada kalmaması gerekir dedik. Onlar geçti, geçiyor, sürekli bize bunu söylediler. Ama halen geçmiş değil. Bunun bir defa oradan tamamen boşalması lazım. Buradaki mücadelemiz DEAŞ’ladır. Müttefiklerimiz DEAŞ’la olan mücadelede samimi iseler, diyoruz ki sizinle beraber hareket ederiz. Yeter ki DEAŞ’ı gelin Rakka’dan da temizleyelim. Burayı da gerçek sahiplerine teslim etmiş olalım. Türkiye olarak bizim buralarda kalma diye bir amacımız yok. Buralar bize tehdit oluşturuyor.

ORDUDA TÜRBANA İZİN VERİLMESİ

Bu yeni bir konu değil beklentiydi. Arkadaşlarımız değerlendirmelerini yaptıktan sonra hükümet olarak adım atıldı. Hayırlısıyla şu anda başlamış vaziyette. Temennim odur ki, hanım kardeşlerimizin iş temini noktasındaki özgürlüklerinden her yerde istifade edebilmesidir. Silahlı Kuvvetlerimizde de, emniyet teşkilatımızda da, yargıda da, eğitimde de her yerde bu ön açılmış vaziyette. Bundan sonraki süreçte de tüm bu mağdur hanım kardeşlerimiz, tüm kurumlarda yerlerini alabileceklerdir. Dünyanın değişik ülkelerinde bakıyorsunuz her bir silahlı kuvvetlerde var. Yani oralarda bu oluyor da, halkının yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde niçin bunlar olmasın? 

Haberin Devamı

ERDOĞAN’DAN HÜRRİYET’E ELEŞTİRİ: BİZ RAHATSIZ OLDUYSAK TSK HAYLİ HAYLİ OLUR

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile yapılan görüşmenin ve Hürriyet’in haberinin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“İsmini verdiğiniz bu gazetede ön sayfada atılan başlık. Tabii içeride atılan başlık çok çok daha çirkin. Ve ‘7 soruya 7 cevap’, öbür tarafta, ‘Karargâh rahatsız’ başlığı gibi ifadeler bunlar tabii bizleri rahatsız ettiği gibi Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hayli hayli rahatsız etmiştir. Çünkü bizim rahatsız olduğumuz bir konuda Silahlı Kuvvetlerimizin rahatsız olmaması mümkün değildir. Çünkü biz aynı vücudun azaları gibiyiz. Silahlı Kuvvetler rahatsız olursa biz rahatsız oluruz. Eğer biz rahatsız olmuşsak Silahlı Kuvvetler hayli hayli rahatsız olur. Zira bu işin başı neresidir? Devlettir, hükümettir ve Silahlı Kuvvetler devletin bir uzvudur. Burada yapılan çok açık, net söylüyorum. Atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya bir defa bu gazetenin ne yönetimi, ne patronaj kadrosu muktedir değildir, olamaz. Onun için de bu işin hukuki süreci neyse, zaten şu anda bazı adımlar atılmış vaziyette. Bizler bunun takipçisi olacağız. Çünkü devleti kendi içinde birbirine düşürmeye kimsenin hak ve yetkisi yoktur. Bunlar, bunların eski alışkanlıkları. Bu eski alışkanlıklar artık geride kaldı. Herkes yerini bilecek. Herkes konumunu bilecek. Ve yerini, konumunu bilerek adım atacak. Şimdi siz kalkıp da ‘7 soruya 7 cevap’ derken bir defa Silahlı Kuvvetlerimizi zan altında bırakıyorsunuz. Öbür tarafta kalkıp işi daha da ileri götürüp Cumhurbaşkanı ile beraber Genelkurmay Başkanı, işte nereye giderse yanında gidiyor falan gibi ifadelerle ayrıca bir terbiyesizlik daha yapıyorsunuz. Bir Genelkurmay Başkanı’nın Cumhurbaşkanı ile hatta hatta Başbakan ile herhangi bir uluslararası toplantıya gitmesi noktasından daha doğal ne olabilir? Bunlar dünyayı da tanımıyorlar. Dünyanın tüm liderleri ülkemize geldikleri zaman yanlarında Genelkurmay Başkanları’nı da getirirler. Güvenlikle ilgili birçok yetkililerini de alır gelirler. Bunların bundan da haberi yok. Ama sorduğun zaman yok amiral gemisiymiş, yok şuymuş, yok buymuş gibi de hava atarlar. Kusura bakmasınlar. Artık böyle bir şey yok. Bizi kendi içimizde kim birbirimize düşürüyorsa bunun bedelini de ağır ödeyecektir. Ve bizler şu anda bir ekonomik zirve toplantısına gidiyoruz. Birçok konuyu görüşeceğimiz zirvedir. Bunun içinde savunma vardır, ekonominin, ticaretin birçok alanları vardır. Bunun yanında turizm vardır. Her şey vardır. Bunları biz görüşürken bu işin sorumlusu olan kişilerin bizim yanımızda olmasından daha tabii, daha doğal ne olabilir? Bu ne densiz bir yaklaşımdır. Böyle bir şey olabilir mi? Kusura bakmasınlar. Bunu da tabii Sayın Genelkurmay Başkanı ile görüştük. Biraz sonra kendileri de zaten bu konuyla ilgili biraz daha detaylı açıklamayı kendi sitelerinden yapacaklar. Fakat bunlar bizleri ciddi manada üzmektedir. Çünkü her zamankinden daha fazla birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, dayanışmaya ihtiyacımızın olduğu bir dönemde bu tür yaklaşımları ben kusura bakmasınlar, affedilir bulmuyorum.”

Haberin Devamı

Masada da arazide de olacağız

PAKİSTAN KARŞILAMASI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’ın da yer aldığı Pakistan ziyareti için Atatürk Havalimanı’ndan ayrılırken askerleri selamladı. Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Zirvesi için gittiği İslamabad’da Pakistan Başbakanı Navaz Şerif (solda) ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’la birlikte caddelerde yer alan posterleriyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile görüştü. Başbakanlık konutundaki görüşme, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!