Mars'tan gelen yeni meteorlar bulundu

Güncelleme Tarihi:

Marstan gelen yeni meteorlar bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2002 13:07

Bilim adamları Mars'tan kopup dünyaya düştüğü sanılan beş yeni meteor (göktaşı) buldu. Yeni meteorların çoğunluğu Antarktika 'da, biri de Sahra Çölü'nde yapılan araştırmalarda ortaya çıkarıldı. Bilim adamları bugüne kadar sadece 24 Mars meteoru bulunduğunu, yeni meteorlarla Mars'ın geçmişi hakkında yeni bilgilere ulaşabileceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Meteorlarla ilgili bilgi veren NASA yetkilileri, en çok Mars meteorunun Antarktika'da bulunduğunu belirtti ve bunun nedeni olarak da en çok araştırmanın orada yapılmasını gösterdi.

"dsc.discovery.com" sitesinde yayınlanan habere göre, son meteorlar Japon ve Çinli bilim adamları tarafından bulundu. Antarktika ve Sahra Çölü'nün özel iklim koşullarının, meteorların bozulmadan kalmasında olumlu etkileri olduğu ifade edilen haberde, özellikle Japon bilim adamlarının Antarktika'da Mars meteoru konusunda yıllardır araştırma yaptıkları belirtildi.

MARS'TAN GELDİĞİ NASIL ANLAŞILIYOR ?

Son bulunan meteorlardaki demir manganez bileşimleri ve oksijen izotopları, Kızıl Gezegen'in tipik özelliklerini taşıyor. Dünyaya her yıl yaklaşık 20 bin meteor düşüyor ancak bunların ancak bir- iki tanesi Mars'tan geliyor. Bazı bilim adamları Mars meteorlarında, gezegende bir zamanlar yaşam bulunduğuna dair fosil izleri bulunduğunu düşünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!