Marquez'i de ikna ettiler

Güncelleme Tarihi:

Marquezi de ikna ettiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2007 13:48

Nobel ödüllü yazar Gabriel Garcia Marquez'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan “Kolera Günlerinde Aşk/Love in Time of Cholera”, 7 Aralık'ta Türkiye'de vizyona girecek. Yönetmenliğini “Harry Potter ve Ateş Kadehi” filminin yönetmeni Mike Newell'in üstlendiği filmin senaryosunu Ronald Harwood yazdı.

Giovanna Mezzogiorno, John Leguizamo, Laura Harring, Benjamin Bratt,  Javier Bardem, Fernanda Montenegro, Catalina Sandino Moreno, Hector  Elizondo, Liev Schreiber'in oynadığı filmin müziklerini Antonio Pinto  ile Shakira yaptı.

Filmin çekimlerinin büyük kısmı, Kolombiya'nın duvarlar arasındaki  tarihi kenti Cartegena'da yapıldı. Çekimlerin bir kısmı ise Brezilya'da  gerçekleştirildi.

Filmde, Fermina Daza (Giovanna Mezzogiorno) adlı bir kadın ile ona aşık  olan iki erkek Florentino Ariza (Javier Bardem) ile Doktor Juvenal  Urbino (Benjamin Bratt) arasındaki 1880'lerden 1930'lara kadar uzanan ve  51 yıl 9 ay 4 günlük zaman dilimine yayılan aşk üçgeninin öyküsü  anlatılıyor.
         
 3 YIL PEŞİNDEN KOŞTU
         
UİP Filmciliğin açıklamasında, filmin yapımcısı Scott Steindorff'un,  romanın film haklarını alabilmek için üç yıl boyunca yazar Gabriel  Garcia Marquez'in peşinden koştuğu ve alana kadar da vazgeçmediği  bildirildi.

O sıralarda kansere yakalanan ve bu hastalığa karşı büyük mücadele veren  Marquez'in, romanlarının ana dili İngilizce olan sinema filmlerine  uyarlanmasına pek sıcak bakmadığı anlatılan açıklamada, “Marquez ancak  iki milyon dolar telif ücreti karşılığında 'Kolera Günlerinde Aşk'ın  sinema haklarını sattı. Marquez, iki milyon dolarla eşi Mercedes ve  oğullarının geleceğini mümkün olan en iyi şekilde garanti altına almaya  çalıştı” denildi.

“Kolera Günlerinde Aşk”, Marquez'in bir Hollywood stüdyosu tarafından  uyarlanan ilk yapıtı olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!