Marmelat Kızlar

Güncelleme Tarihi:

Marmelat Kızlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türk Halk Müziği'yle tekno müziği birleştirerek yeni bir sound oluşturan Türkan Kılıç, Tülin Erdir, Sude Çağlar ve Burcu Demirtepe, kendilerine ‘‘Grup Marmelat'' adını seçtiler. Yalnızca müzik yapmak amacıyla yola çıktıklarını söyleyen grup, türküleri yeniden aranje ederek müzikseverlerin karşısına çıkmayı amaçlıyor.

Potpori halinde 34 türkünün yer aldığı ‘‘Marmelat'' albümü, 40 dakikadan oluşuyor. Müzik direktörlüğünü İlker Çelik'in, prodüktörlüğünü Galip Kayıhan'ın yaptığı albümde, ‘‘Ayva Çiçek Açmış Yaz mı Gelecek'', ‘‘Lorke'', ‘‘Ula Ula Niyazi'', ‘‘Şeker Oğlan'' ve ‘‘Caney'' gibi sevilen türküler bulunuyor. Marmelat, albümde yer alan türkülerin orijinal yapılarına sadık kalarak, altyapıda klarnet, zurna, kanun, bağlama ve kemençe kullanmış.

Marmelat Kızlar'dan Türkan Kılıç, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuğu Bölümü, kardeşi Tülin İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu. Çeşitli gece kulüplerinde şarkı söyleyen Tülin Türkan, Sude ile tanıştıktan sonra grubun isketetini oluşturmuş. Tiyatro kökenli diğer üye Burcu Demirtepe, daha sonra grubun oluşumuna katılmış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!