Marmaris'te İngiliz turistlere meydan dayağı

Güncelleme Tarihi:

Marmariste İngiliz turistlere meydan dayağı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 14, 2011 09:36

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’ndeki bir barda yer kavgasına tutuşunca bar personeli tarafından dışarı çıkartılan üniversite öğrencisi 3 İngiliz turist, tartıştıkları 3 Türk tarafından tekme ve yumruklarla hastanelik oluncaya kadar dövüldü. Sokak ortasındaki kavga, saniye saniye kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

Olay, pazar günü saat 02.30 sıralarında meydana geldi. İngiltere’den tatil yapmak üzere Marmaris’e gelen üniversiteli 8 İngiliz, Barlar Sokağı’ndaki bir diskoya gidip eğlenmeye başladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde aynı mekana gelen 3 Türk müşteri ile İngiliz turistler arasında başlayan yer tartışması arbedeye döndü.

ARBEDEDEN FOTOĞRAFLAR   

Kavgaya müdahale eden bardaki özel güvenlik görevlileri, Ä°ngiliz turistlerden Joshua Robert Young (20), Scott John Houston (21) ile Michael Joseph Harries’i (20) ve tartıştıkları Ufuk Yılmaz Can (26), Ãœ.Ç. (17) ve kimliÄŸi öğrenilemeyen bir genci bardan çıkardı. Kavganın dışarda da devam etmemesi için bar personeli, Ä°ngiliz turistleri gönderip bir süre 3 Türkü bekletti.     Â

Barda İngilizlerin saldırısına uğradığını iddia eden 3 Türk, bar personelinin kendilerini bırakmasıyla birlikte İngilizlerin peşine düştü. Sokak sokak 3 İngiliz genci arayan 3 arkadaş Young, Houston ve Harries’i 33’üncü Sokak’ta yakaladı. Ufuk Yılmaz Can, Ü.Ç. ve arkadaşları, aşırı derecede alkollü olan 3 İngilize tekme ve yumrukla saldırdı. Neye uğradıklarını şaşıran İngilizler, bağırıp çevredekilerden yardım istedi. Sokağa çıkan mahalle sakinlerinin ayırmaya çalışmasına rağmen durmayan 3 saldırgan, polisin gelmesiyle olay yerinden kaçtı.

HASTANELÄ°K OLDULAR

Sokak ortasındaki kavga kameraya saniye saniye yansırken, yaralanan 3 İngiliz polisin çağırması üzerine gelen ambulansla Özel Ahu Hetman Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayla İlgili soruşturma başlatan polis, kaçan 3 saldırgandan Ufuk Yılmaz Can ve Ü.Ç.’yi olay yerinin yakınındaki sokak çeşmesinde yüzlerini yıkarken yakalayıp gözaltına aldı. Kçan üçüncü kişi ise aranıyor.

Tedavilerinin ardından taburcu edilen ve polis merkezine gelen İngilizler, tatillerinin bitmesi nedeniyle şikayetçi olmak istemediklerini söyledi. Bunun üzerine Can ve Ü.Ç., ifadeleri alınıp serbest bırakıldı.

Marmaris Siteler Mevkii’nde Emre Beach isimli otelde konaklayan Ä°ngilizler, ülkelerine döndü.   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!