Marmara'da sel dehşeti: 10 ölü

Güncelleme Tarihi:

Marmarada sel dehşeti: 10 ölü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2009 07:47

Marmara Bölgesi sel felaketiyle sarsıldı. Selde 10 kişi hayatını kaybetti. Deniz ve kara birleşti. Özellikle sahil kesimlerindeki evler, dükkanlar sular altında kaldı. Trafik felç oldu. TEM otoyolu Edirne istikametinde bir süre trafiğe kapandı. Selimpaşa, Çatalca, Silivri ve Saray'ın büyük bölümü sular altında kaldı. En büyük dram ise sele kapılan bir hayvan çiftliğinde yaşandı. Sular tüm aileyi yok etti. E-5 ve TEM uzun süre trafiğe kapandı. Mahsur kalanlar ancak askeri helikopterlerle kurtarıldı.

Haberin Devamı




İŞTE FELAKETİN VİDEOSU

SELİMPAŞA'DA VATANDAŞLAR BÖYLE KURTARILDI

HELİKOPTER BÖLGEYE HAREKET ETTİ - GALERİ

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Marmara ve Trakya sağanak yağışa teslim oldu. İstanbul Selimpaşa'da aşırı yağış nedeniyle E-5 karayolu trafiğe kapandı. Onlarca

Marmarada sel dehşeti: 10 ölü
Marmarada sel dehşeti: 10 ölü

Hayatını kaybeden Büşra ve Berna Çakar

otomobil sular altında kaldı. Araçlarında mahsur kalanlar için kurtarma operasyonu yapıldı. 
  
Kıyıkent'te sular altında kalan evlerde mahsur kalan vatandaşlar itfaiye botlarıyla kurtarıldı.

Yağış nedeniyle TEM otoyolu Edirne önünde ulaşıma kapandı. TEM ve E-5 ancak öğleden sonra trafiğe açılabildi.

7 KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

Haberin Devamı

Saray İlçesi'nde de su baskınları hasara neden oldu. İlçeye bağlı bir çok köyde evler ve çiftlikler sular altında kaldı. Güngörmez köyü mevkinde bulunan ve sular altında kalan bir hayvan çiftliğinde 5 kişi kayboldu. Öğlen saatlerine kadar ancak 3'ünün cesedine ulaşıldı. Bahçeköy ise iki kişi hayatını kaybetti. Kurtarma ekipleri akşam saatlerinde ise Çatalca'da 2 kişinin cesedine ulaştı. Yaralılar Silivri, Selimpaşa ve International Hospital hastanelerinde tedaviye alındı. 3 kişiye ise ulaşılamıyor. Tekirdağ'a Başbakanlık tarafından 250 bin TL “acil ödenek” gönderildi.

HASAR DURUMU

Sel ve su baskınları nedeniyle bölgedeki çok sayıda ev ve iş yeri ile bazı okullar ve devlet hastanelerinde hasar oluşurken, afete maruz kalan ilçelerde hasar tespit çalışmalarına başlandı.
Tekirdağ'da 8 ev, 3 iş yeri, 1 ağıl ile 1 köprü yıkıldı, 12 ev ve 1 çiftliği su bastı.
İstanbul'daki sel felaketinde de bin 700 ev, yazlık konut ve iş yeri su baskınına uğradı.
Hasar gören 20 dairelik bir blok boşaltıldı.
Silivri ve Selimpaşa'da 7-8 okul ile Çatalca, Silivri ve Selimpaşa devlet hastaneleri su baskınlarında zarar gördü. 58 araç ve 15-20 teknede hasar oluştu.
Ayrıca Türk Kızılayı'nca her iki il'e toplam 600 battaniye, 200 gıda kolisi, 10 çadır, 33 yatak, 33 karyola, 20 mutfak seti, 174 rulo yatak, 26 şilte ve bin 160 şişe su gönderildi.

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ

6 helikopter, çok sayıda kurtarma botu ile kamu ve özel iş makinelerinin yer aldığı arama-kurtarma çalışmalarına İstanbul Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü, 1. Ordu Komutanlığı ve bağlı birliklere ait kurtarma ekipleri, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı, Orman Bölge Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Arama Kurtarma, İtfaiye Daire Başkanlığı, İSKİ Genel Müdürlüğü, İBB Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ile emniyet ve jandarma ekipleri katılıyor.

Haberin Devamı

8 KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Çatalca'da 4, Silivri'de de 4 vatandaştan haber alınamadığı ve bölgede arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

İSTANBUL'DA ÇOK SAYIDA EVİ SU BASTI

Kentte etkisini artıran ve gece boyunca da devam eden sağanak yağış, Silivri, Çatalca, Küçükçekmece, Avcılar, Kartal, Pendik ve Tuzla'da da etkili oldu.

Marmarada sel dehşeti: 10 ölü

6 yaşındaki Afra Çakar'ın
cesedi böyle taşındı

Silivri ve Çatalca'da su baskını nedeniyle evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Ev ve iş yerlerine dolan sular ise itfaiye ve İSKİ ekiplerince tahliye edildi.

Haberin Devamı

Bu arada, Çatalca Devlet Hastanesi'nin polikliniklerini de su bastığı, itfaiye ve orman bölge müdürlüğü ekiplerince suyun tahliye edilmeye çalışıldığı belirtildi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz, ancak baş edemiyoruz. Çevre ilçelerden yardım istedik. Değişik noktalarda kurtarma çalışmaları sürüyor” dedi.

İstanbul'daki sel felaketinde Mustafa Koç, İbrahim Şemhem, Hasan Manav, Gamze, Onur, Gülşah Tek, Nursel Kaplan, Ayhan Taş, Sıdıka Şengüler, Zuhal Davulcu, Metin Çubuk, Coşkun Poyraz ve Azra Manav yaralandı.

PENDİK'TE 5 KATLI BİNAYA YILDIRIM DÜŞTÜ

Bu arada, Pendik'te 5 katlı bir binanın çatı katına yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

Haberin Devamı

Yangın, olay yerine gelen itfaiye görevlilerince diğer katlara sıçramadan söndürüldü.

ŞİDDETLİ POYRAZ NEDENİYLE ADA SEFERLERİ İPTAL

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/denizci.jpgKuzey Ege Denizi'nde etkili olan fırtına, Gökçeada-Kabatepe ile Bozcaada-Geyikli hattındaki arabavapur seferlerini olumsuz etkiledi. Saatteki hamle hızı zaman zaman 70 kilometreyi aşan poyraz nedeniyle, ilk olarak sabah 07.00'de Gökçeada'dan Kabetepe'ye yapılması gereken sefer iptal edildi. Geyikli'den ise sabah 07.30'da Bozcaada'ya ulaşan araba vapurunun ardından, 10.00'daki sefer hava muhalefeti nedeniyle ertelendi.

BALIKESİR'DE BİR KİŞİ KAYBOLDU

Haberin Devamı

Balıkesir’in Gönen İlçesi’ne bağlı Dereköy’de köprüden geçerken dengesini kaybederek taşan dereye düşen 64 yaşındaki Hasan Yılmaz sel sularında kayboldu. Sarıköy’de de yolun çökmesi sonucu sel sularına kapılan araçtaki 4 kişi kurtarıldı.

Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan şiddetli yağış Gönen İlçesi’nde de hayatı felç etti. İlçeye bağlı Dereköy’de köprüden geçerken dengesini kaybeden Hasan Yılmaz, şiddetli yağışın etkisiyle sele dönüşen dere sularına kapılarak kayboldu. Yılmaz’ın bulunması için arama çalışmaları sürdürülüyor.

Gönen’e bağlı Sarıköy yakınlarında yolun göçmesi sonucu sel sularına kapılan araçta bulunan Ali Konuk, Behice Konuk ile kimliği belirlenemeyen bir kadın ve çocuk olmak üzere 4 kişi köylüler tarafından kurtarıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!